Σε κατάσταση διατροφικής ανασφάλειας οι Γάλλοι

Το 27% δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράζει φρούτα και λαχανικά


ΚΟΣΜΟΣ
9:09
11/09/2018
Σε κατάσταση διατροφικής ανασφάλειας οι Γάλλοι
3
loading

Ο ένας στους πέντε Γάλλους δεν έχει τη δυνατότητα να καταναλώνει τρία γεύματα την ημέρα, ούτε να τρέφεται σωστά, αποκαλύπτει έρευνα του ινστιτούτου Ipsos και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Secours populaire français (SPF) που δημοσιεύεται σήμερα.

Συγκεκριμένα το 21% απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να ακολουθεί σωστή διατροφή ή να καταναλώνει τρία γεύματα την ημέρα, ενώ το 27% παραδέχθηκε πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράζει καθημερινά φρούτα και λαχανικά.

Η τάση αυτή είναι κυρίαρχη στα φτωχότερα νοικοκυριά. Ο ένας στους δύο Γάλλους με μηνιαίο εισόδημα κατώτερο των 1.200 ευρώ αδυνατεί να πληρώσει για να έχουν σχολική διατροφή τα παιδιά του και σχεδόν ο ένας στους δύο (48%) δυσκολεύεται να τους προσφέρει διατροφική ποικιλία. Η συντριπτική πλειοψηφία (86%) ανέφερε ότι η διατροφική ανασφάλεια είναι ένδειξη φτώχειας.

Γενικά, η μη κερδοσκοπική οργάνωση υπογραμμίζει ότι η οικονομική κατάσταση ενός μέρους των Γάλλων βελτιώθηκε σε σύγκριση με το 2017, ωστόσο προσθέτει ότι το 39% (+2% σε σύγκριση με το 2017) δήλωσε πως έχει ήδη βιώσει κατάσταση ανέχειας.

Αυτή τη χρονιά επίσης, το βαρόμετρο αποκάλυψε ότι τα έξοδα για διακοπές ή για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις ήταν τα πιο «προβληματικά» για πολλούς Γάλλους. Το 41% είπε ότι δυσκολεύεται πολύ να κάνει διακοπές μια φορά τον χρόνο (45% το 2017).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Τρια γευματα την ημερα ?
  ''ΑΠΑΞ της ημερας'', ελεγε ο φοβερος και τρομερος ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.
  ''Και δυο φορες, μονον οσοι εχουν ΠΟΛΥ ΞΗΡΑΝ ΚΟΙΛΙΑΝ''(= ειναι πετσι και κοκκαλο).
  Αυτα.

 2. avatar Ptk

  Έχει γίνει αντίστοιχη έρευνα για τα Ελληνικά νοικοκυριά ?

  1. avatar CHERRY

   Ναι έχει γίνει αντίστοιχη έρευνα. Τα ποσοστά τα δικά μας σε συνάρτηση με το πληθυσμό μας είναι πολύ χειρότερα. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας το 2011 επηρέαζε το 19,91% των κατοίκων. Και το 2016 το 27,49%.Τα ποσοστά των εφήβων στη παχυσαρκία στη χώρα μας είναι τα πιο υψηλά στην ΕΕ. Κι αυτό γιατί τρέφονται με ποσότητα και όχι με ποιότητα. Και όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα οδεύουν όλο και χειρότερα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει