Με ανακοίνωση, που έδωσε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην Ουάσινγκτον, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι «η τρομοκρατία δε θα αποφασίσει για τα σύνορα του Ισραήλ».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προχώρησε σε αυτή τη δήλωση μετά τη δολοφονία των τεσσάρων Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η επίθεση της Χαμάς εναντίον των τεσσάρων Ισραηλινών σημειώθηκε την ώρα που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχουν βρισκόταν καθ΄ οδόν προς την Ουάσινγκτον. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς, συναντούσε την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα κηρύξει την Πέμπτη την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Μεσανατολικό.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, Π.Τζ. Κρόουλι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι «υπάρχουν αυτοί που θα κάνουν ότι μπορούν για να διαταράξουν ή να εκτροχιάσουν την ειρηνευτική διαδικασία».

Μετά την ανακοίνωση για το θάνατο των τεσσάρων Ισραηλινών ο Κρόουλι δήλωσε «Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν έκτακτα γεγονότα τα οποία θα έχουν συνέπειες για το περιβάλλον. Γνωρίζουμε επίσης ότι θα υπάρξει δράση στην περιοχή η οποία σκοπίμως θα προκαλέσει τέτοιες επιθέσεις για να σαμποτάρει τη διαδικασία».

Σε ερώτηση εάν οι ΗΠΑ καταδικάζουν τη σημερινή επίθεση, ο Κρόουλι απάντησε «Πάντα… Ένας άνθρωπος παίρνει ένα όπλο πυροβολεί και σκοτώνει άλλους ανθρώπους, είναι μια τραγωδία».