Σε επιφυλακή βρίσκονται σήμερα οι ισραηλινές Αρχές, καθώς οι Παλαιστίνιοι τιμούν τη «Νάκμπα» («Καταστροφή»), που αναφέρεται στην εκδίωξή τους μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ πριν από 70 χρόνια.

Σειρήνες ήχησαν στο νότιο μέρος της χώρας, κοντά στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι ο συναγερμός ήταν λανθασμένος.

Την ώρα που Ισραηλινοί και Αμερικανοί γιόρταζαν την «ιστορική» ημέρα και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών τους, 58 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 8 ανήλικοι, σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά. Ο απολογισμός αυξήθηκε σήμερα το πρωί με την ανακοίνωση του θανάτου ενός βρέφους οκτώ μηνών επειδή εισέπνευσε δακρυγόνα στη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Τουλάχιστον 2.400 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, είτε από τα πυρά των Ισραηλινών είτε από την εισπνοή δακρυγόνων, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Υπέρ των διαπραγματεύσεων για το καθεστώς στην Ιερουσαλήμ η Κύπρος

Η Κυπριακή Δημοκρατία θεωρεί ότι το τελικό καθεστώς των Ιεροσολύμων θα πρέπει να καθοριστεί μέσω διαπραγματεύσεων, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτό που συμβαίνει -και του οποίου ολόκληρος ο κόσμος γίνεται μάρτυρας- σημειώνεται στην ανακοίνωση, «τονίζει ακόμα πιο ευκρινώς την ανάγκη οι δύο πλευρές να επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις για ειρηνική επίλυση της παλαιστινο-ισραηλινής σύγκρουσης, στο πλαίσιο της λύσης δύο κρατών».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.