Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Σουηδίας, αρμόδιο για τις υποθέσεις διαφθοράς στη χώρα, το πριγκιπικό ζεύγος της Σουηδίας δε μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη για δωροδοκία εξαιτίας ενός νομικού κενού που, όπως δήλωσε, πρέπει να διορθωθεί.

Ο εισαγγελέας της Στοκχόλμης, Γκούνρα Στέτλερ, έκανε αυτές τις δηλώσεις όταν ανακοίνωνε ότι μπαίνει στο ράφι η έρευνα για τη φερόμενη δωροδοκία της πριγκίπισσας Βικτόριας μετά το πρόσφατο ταξίδι του μέλιτος της.

«Η απαγόρευση λήψης δωροδοκιών ισχύει για υπαλλήλους του κράτους», διευκρίνισε ο Στέτλερ. «Η θέση της πριγκίπισσας είναι κληρονομική και γι’ αυτό δεν ισχύει ο νόμος στην περίπτωσή της» είπε. Πρόσθεσε όμως ότι πιστεύει ότι αυτό πρέπει να αλλάξει.

Το γραφείο της εισαγγελίας του Στέτλερ κλήθηκε να ερευνήσει την υπόθεση του πριγκιπικού ζεύγους, μετά τις έξι συνολικά καταγγελίες, που έγιναν για «απρεπή» δώρα γάμου που έλαβε η πριγκίπισσα Βικτόρια και ο σύζυγός της πρίγκιπας Ντάνιελ.

Μετά το γάμο του, τον Ιούνιο, το πριγκιπικό ζεύγος έφυγε για ταξίδι του μέλιτος το οποίο «χρηματοδοτήθηκε» από ένα δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, τον Μπέρτιλ Χουλτ. Μεταξύ των δώρων που δέχθηκαν, ήταν μια πτήση με το ιδιωτικό του τζετ στην Ταϊτή, κρουαζιέρα μιας εβδομάδας με το πολυτελές σκάφος του, ενώ διέμειναν και στο σπίτι του στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Το παλάτι δήλωσε, από τη μεριά του, ότι «ήταν ένα ιδιωτικό ταξίδι και ένα δώρο γάμου από έναν παλιό φίλο της βασιλικής οικογένειας».