Αμερικανική ΜΚΟ παρουσιάζει το ψευδοκράτος της Κύπρου ως «ασφαλή και ελεύθερη χώρα»

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν αγωνίζεται να επιβάλει εξατομικευμένο έλεγχο στην κοινωνία»


ΚΟΣΜΟΣ
11:42
19/01/2018
Αμερικανική ΜΚΟ παρουσιάζει το ψευδοκράτος της Κύπρου ως «ασφαλή και ελεύθερη χώρα»
2
loading

Το ότι ορισμένες τουλάχιστον φορές οι αμερικανοί έχουν μια ιδιάζουσα άποψη για το τί σημαίνει ελεύθερη χώρα, ειδικά όταν αυτή εξυπηρετεί ή μή τα συμφέροντά τους είναι λίγο πολύ γνωστό. Η αμερικανική ΜΚΟ «Freedom House» χαρακτήρισε ως «ασφαλής και ελεύθερη χώρα» αυτό που αποκαλεί «βόρεια Κύπρος». Δηλαδή το ψευδοκράτος που αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία στο  κατεχόμενο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οργάνωση, που ασχολείται με την έρευνα και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της πολιτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1941, εκπονεί ετησίως εκθέσεις, που υπογράφουν πολιτικοί επιστήμονες και δημοσιογράφοι σχετικά με την ασφάλεια σε όλα τα κράτη του κόσμου.

Σύμφωνα με την φετινή έκθεση της ΜΚΟ, «η Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)», το πολιτικό μόρφωμα των κατεχομένων, «θεωρείται μια ασφαλής χώρα» (κατά 81%) με πολύ ψηλά ποσοστά τόσο στις πολιτικές ελευθερίες, όσο και στα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών. Η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζει πολύ υψηλά επίπεδα ελευθερίας σε όλους τους τομείς, και τους επιμέρους (κατά 94%), γεγονός που την τοποθετεί στις πιο ψηλές θέσεις παγκοσμίως.

Αντιθέτως -αναφέρει η έκθεση- η Τουρκία βρίσκεται στις πλέον μη ασφαλείς χώρες και κατατάσσεται στις μη ελεύθερες χώρες. «Το πέρασμα της Τουρκίας από το «Partly Free» (ελεύθερα) στο «Not Free» (ανελεύθερα) είναι το αποκορύφωμα της πτώσης της χώρας από το 2014, λόγω της κλιμακούμενης σειράς επιθέσεων στον Τύπο, στους χρήστες των κοινωνικών μέσων, στους διαδηλωτές, στα πολιτικά κόμματα, στο δικαστικό σώμα και στο εκλογικό σύστημα, καθώς ο Πρόεδρος Ερντογάν αγωνίζεται να επιβάλει εξατομικευμένο έλεγχο στην κοινωνία» αναφέρεται στην έκθεση της «Freedom House».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Χρηστος

    Μάστιγα αυτές οι ΜΚΟ...τρώνε χρήμα...φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν..

  2. avatar Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΗΣ ΚΎΠΡΌΎ

    ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΊΑ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΘΕΊ ΕΝΤΌΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΚΌ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει