Δέκα σχεδόν μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία οι υποστηρικτές του Πούτιν βγαίνουν στους δρόμους, σε μια προσπάθεια να δείξουν τη συμπαράστασή τους στο ρώσο πρωθυπουργό.

Τριάντα χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μόσχα για να ξεκινήσουν τπορεία κατά μήκος του ποταμού Μόσκοβα, η οποία θα καταλήξει στο στάδιο Λουζνίκι, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν 100.000 άνθρωποι.

Κεντρικό σύνθημα της πορείας είναι «Ας προασπίσουμε τη χώρα», με τους Ρώσους να ευελπιστούν ότι θα δουν τον Πούτιν, μιας και συνεργάτες του άφησαν να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να εμφανιστεί εκεί.

Η κινητοποίηση θεωρείται απάντηση στις ογκώδεις συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης που πραγματοποιούνται τακτικά στη Μόσχα από το Δεκέμβριο.

Το ρωσικό καθεστώς επανειλημμένα κατηγορεί τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης ότι είναι όργανα των Δυτικών τονίζοντας ότι η εκλογή του Πούτιν στις 4 Μαρτίου είναι η μόνη εγγύηση σταθερότητας και ανάπτυξης της Ρωσίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.