Η γερμανική αστυνομία αναζητεί σήμερα τον αποστολέα ενός ύποπτου μηχανισμού που ανακαλύφθηκε χθες κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσδαμ, νοτιοδυτικά του Βερολίνου, σχεδόν έναν χρόνο μετά την τζιχαντιστική επίθεση εναντίον μιας παρόμοιας αγοράς της πρωτεύουσας.

«Ερευνάμε εντατικά προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας του Πότσδαμ, ενώ το αντικείμενο εξουδετερώθηκε χθες το βράδυ, αλλά δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά, που χθες εκκενώθηκε μόνο μερικώς, πρόκειται εξάλλου «να επαναλειτουργήσει ομαλά» σήμερα, με «ενισχυμένη αστυνομική παρουσία» στο κέντρο αυτής της τουριστικής και εύπορης πόλης, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Οι ερευνητές προσπαθούν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να ταυτοποιήσουν τον αποστολέα ενός πακέτου το οποίο παραδόθηκε χθες Παρασκευή σε ένα φαρμακείο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τη χριστουγεννιάτικη αγορά. Την αστυνομία ειδοποίησε ένας εργαζόμενος στο φαρμακείο.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το ύποπτο αντικείμενο είναι «κυλινδρικό με καλώδια, μπαταρίες και καρφιά» και περιείχε πιθανόν πυρίτιδα, αλλά όχι πυροκροτητή.

Μένει επίσης να διαπιστωθεί αν στόχος ήταν η χριστουγεννιάτικη αγορά ή το φαρμακείο.