Ένας διάσημος καλλιτέχνης από τις Φιλιππίνες επιστράτευσε όλο του το ταλέντο προκειμένου να δημιουργήσει μια κούκλα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έναν ήρωα δράσης με τη μορφή του μεγιστάνα και βασικό υλικό τις… σαγιονάρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να φθάσει στη Μανίλα την Κυριακή για να συμμετάσχει στην περιφερειακή Σύνοδο Ασίας- Ειρηνικού στις Φιλιππίνες, τον τελευταίο σταθμό της 12μερης περιοδείας του στην Ασία.

doighisdh2

Ο Έλμερ Παντίλα, που είναι ευρέως γνωστός για τη συλλογή του από σούπερ ήρωες τους οποίους φτιάχνει χρησιμοποιώντας σαγιονάρες, επισήμανε ότι έφτιαξε την κούκλα του Τραμπ για να τον υποδεχθεί στη χώρα του.

«Το έκανα αυτό για να δείξω ότι εμείς οι Φιλιππινέζοι λατρεύουμε την τέχνη και μας αρέσει να φτιάχνουμε τα είδωλα των προέδρων που βοήθησαν τη χώρα μας» είπε ο Παντίλα στο Reuters Television.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 30χρονος καλλιτέχνης έγινε ευρέως γνωστός αφού ο πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ Μαρκ Ράφαλο, που υποδύεται τον σούπερ ήρωα της Μάρβελ, τον Απίστευτο Χουλκ, ανήρτησε στο Facebook τον Οκτώβριο μια φωτογραφία με την κούκλα που έφτιαξε ο Φιλιππινέζος του ήρωα των κόμικς.

doighisdh4

Ο Παντίλα έφτιαξε τη μορφή αυτή χρησιμοποιώντας παλιές σαγιονάρες τις οποίες δώρισαν πελάτες ή κατασκευαστές σανδαλιών.

Μια φιγούρα δράσης πωλείται για 25 δολάρια η κάθε μία. Ο καλλιτέχνης τόνισε ότι δεν σκοπεύει να πουλήσει την κούκλα του Ντόναλντ Τραμπ αλλά ελπίζει να του δοθεί η ευκαιρία να την προσφέρει ως δώρο στον Αμερικανό ηγέτη.

doighisdh5