Εννέα άτομα συνέλαβαν οι αρχές στην Ινδονησία, με την υποψία πως σχετίζονται με δίκτυο ενόπλων που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος και πως σχεδίαζαν σειρά επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα.

Η αντιτρομοκρατική έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα ζητήματα εσωτερικού ριζοσπαστικισμού, στη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων στον κόσμο, με άτομα να εμπνέονται από τη δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Reuters, οκτώ άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη στην επαρχία Ριάου κι ένας στην επαρχία Σουλαουέσι, με την υποψία πως συνδέονται με την πιο γνωστή ένοπλη οργάνωση της χώρας, τη Jemaah Asharut Daulah (JAD), που πρόσκειται στο ISIS.

«Σχεδίαζαν επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας πως υπήρχε η υποψία ότι είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο εκπαίδευσης όπου έμαθαν να πυροβολούν και να συναρμολογούν βόμβες.

Οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν εκατοντάδες συμπαθούντες στην Ινδονησία, ορισμένοι από τους οποίους ταξίδεψαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του χαλιφάτου.