Άνιση μάχη με τους πολύ ισχυρούς ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που καίνε εδώ και μέρες και έχουν κοστίσει 23 ανθρώπινες ζωές.

Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται, όπως μεταδίδει το Reuters ενώ περισσότερα από 3.500 κτίρια έχουν καταστραφεί.

Πάνω από είκοσι φωτιές μαίνονται σε οκτώ κομητείες και φαίνεται να είναι οι χειρότερες στην ιστορία της πολιτείας.

Ολόκληρη η πόλη Καλιστόγκα, στην κοιλάδα της Νάπα, όπου ζουν περίπου 5.000 άνθρωποι, εκκενώθηκε χθες καθώς η κατάσταση με τις πυρκαγιές παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.

Το πώς ξεκίνησε η φωτιά δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, δεν αποκλείεται πάντως να οφείλεται σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος που πιθανώς να κόπηκαν ή να έπεσαν στο έδαφος λόγω των ισχυρών ανέμων.

Κάποια από τα θύματα της φωτιάς κοιμόντουσαν όταν ξέσπασε και πιάστηκαν στον ύπνο, καθώς οι φλόγες τύλιξαν τα σπίτια τους πριν μπορέσουν να βγουν.

Ακόμα 20.000 άνθρωποι είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση καθώς οι φωτιές συνεχίζονται για τρίτη μέρα.

Στην κομητεία Σονόμα αγνοούνται τα ίχνη 550 ανθρώπων.

«Είναι σαν να οδηγείς σε εμπόλεμη ζώνη» περιγράφει ο 22χρονος J.J. Murphy, ένας από τους εκατοντάδες πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. «Είναι τρελό πώς μέσα σε λίγες ώρες ένα μέρος που γνώριζα μια ολόκληρη ζωή είναι πια αγνώριστο» πρόσθεσε.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ