Έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των ηγετικών ομάδων των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων, κατά την οποία συμφωνήθηκε και η κατανομή των υπουργείων, δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα «Rheinische Post».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο ήδη φρόντισε να διαψεύσει το FDP, στη συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων, Κρίστιαν Λίντνερ, ο αντιπρόεδρος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αλλά και η γενική γραμματέας Νίκολα Μπέερ. Από την άλλη πλευρά βρέθηκαν οι συμπρόεδροι των Πρασίνων, Τζεμ Έζντεμιρ και Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ, όπως και ο υπουργός Περιβάλλοντος του Σλέσβιγκ-Χολστάιν, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο έγγραφο αναφέρεται ότι το FDP θα εξασφαλίσει τα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και ένα νέο υπερ-υπουργείο Τεχνολογίας, Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ οι Πράσινοι τα υπουργεία Εξωτερικών, Αναπτυξιακής Βοήθειας και επίσης ένα νέο υπερ-υπουργείο Περιβάλλοντος και Προστασίας του Καταναλωτή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.