Ένας μικρός πράσινος βάτραχος πονοκεφαλιάζει το υπουργείο Χωροταξίας της Βικτώριας στην Αυστραλία και τους αναδόχους έργων, καθώς θα μπορούσε να διακόψει το χτίσιμο 66.000 σπιτιών και να αποτρέψει μια επένδυση 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα σχέδιο δράσης για τη «σωτηρία» του βατράχου του γρασιδιού, προτείνεται στην πολιτειακή κυβέρνηση με τη δημιουργία ζώνης προστασίας 4.400 εκταρίων, εκτός των ορίων ανάπτυξης της πόλης, όπου δεν θα επιτρέπεται η δόμηση.

Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων τόνισαν ότι οι περιουσίες έχουν χάσει την αξία τους και αμφισβητούν το γεγονός ότι ο βάτραχος απειλείται με εξαφάνιση.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται περιοχές 200 μέτρα κοντά σε πλωτούς δρόμους όπου και απαγορεύεται η διέλευση καθώς είναι το «στέκι» των εν λόγω βατράχων.

Ο υπουργός Χωροταξίας, Μάθιου Γκάι, δήλωσε ότι συμπάσχει με τους κατασκευαστές και ρίχνει την ευθύνη σε μια περιβαλλοντολογική συμφωνία μεταξύ της προηγούμενης πολιτειακής κυβέρνησης με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.