Οπουδήποτε μπορεί να είναι, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο εικονιζόμενος Steve Stephens που σκότωσε έναν 74χρονο μέσα στο δρόμο- τον επέλεξε τυχαία, όπως όλα δείχνουν- και στη συνέχεια ανέβασε το υλικό από τον φόνο στο Facebook.

Ο καταζητούμενος ανέφερε σε άλλο βίντεο πως είχε σκοτώσει συνολικά 13 ανθρώπους και πως θα σκότωνε ακόμα περισσότερους.

kadjafdhaa2

Ο άτυχος Robert Godwin γύριζε σπίτι του μετά το πασχαλινό γεύμα, το απόγευμα της Κυριακής και, σύμφωνα με την αστυνομία, από το βίντεο φαίνεται πως ο δράστης τον επέλεξε στην τύχη. Μάλιστα τον πλησίασε και του ζήτησε να πει ένα γυναικείο όνομα και στη συνέχεια τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

«Μου κάνεις μια χάρη;» είπε ο ένοπλος, «μπορείς να πεις Joy Lane;». Το θύμα λέει «Joy Lane» και ο Stephen απαντά: «Ναι, αυτή είναι ο λόγος που τα σου συμβούν όλα αυτά. Πόσο χρονών είσαι;» Ο 74χρονος φαίνεται να προσπαθεί να αμυνθεί κρατώντας μια πλαστική σακούλα.

Σύμφωνα με το CBS News η Joy Lane και ο Stephen είχαν σχέση για πολλά χρόνια.

kadjafdhaa3

«Λυπάμαι για όσα συνέβησαν, η καρδιά μου είναι με την οικογένεια του θύματος ή των θυμάτων. Ο Steve ήταν πραγματικά καλός άνθρωπος, γενναιόδωρος με όλους. Ήταν ευγενικός και αγαπούσε κι εμένα και τα παιδιά μου» ανέφερε η ίδια σε δήλωσή της.

Η μητέρα του δράστη δήλωσε στο CNN πως εκείνος είχε θυμώσει μαζί της και γι’ αυτό σκότωνε ανθρώπους και πως δεν θα σταματήσει μέχρι να του το ζητήσει είτε η μητέρα του είτε η σύντροφός του.

Εντωμεταξύ το Facebook αναθεωρεί τις διαδικασίες του μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε για το βίντεο του φόνου που παρέμεινε δημοσιευμένο για ώρες.

Σύμφωνα με τον Justin Osofsky, αντιπρόεδρο του Facebook, η πρώτη καταγγελία έγινε δύο ώρες μετά τον φόνο. «Ξέρουμε πως πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο» πρόσθεσε.

Η αστυνομία έχει απευθύνει έκκληση στους κατοίκους του Οχάιο, της Ιντιάνα, του Μίσιγκαν, της Νέας Υόρκης και της Πενσιλβάνια να είναι σε συναγερμό. Η αστυνομία του Κλίβελαντ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του 37χρονου καταζητούμενου, γνωστοποιώντας πως έχει άδεια να οπλοφορεί και «αναμφίβολα» είναι οπλισμένος.

Παράλληλα προσφέρει αμοιβή 50.000 δολαρίων για όποιες πληροφορίες οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Το τελευταίο σήμα του κινητού του εντοπίστηκε στην Πενσιλβάνια. «Ο Steve είναι κάπου εκεί έξω… Του ζητάμε να παραδοθεί αλλά αν δεν το κάνει θα τον βρούμε» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κλίβελαντ.

«Μπορεί να είναι σε πολλά μέρη…» πρόσθεσε από το FBI ο Stephen Anthony.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι αναφορές του 37χρονου για περισσότερους φόνους δεν έχουν επιβεβαιωθεί.