Ο Νιουτ Γκίνγκριτς, φαβορί στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2012, δήλωσε σε τηλεοπτική συζήτηση για την εθνική ασφάλεια ότι οι Αμερικανοί θα βρίσκονται όλοι σε κίνδυνο για το υπόλοιπο της ζωής τους και πρέπει να αναληφθεί δράση για την προστασία τους.

«Όλοι θα κινδυνεύουμε για την υπόλοιπη ζωή μας], δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, «οφείλουμε να προετοιμαστούμε για να προστατευτούμε από αυτούς, οι οποίοι αν το μπορούσαν θα έσβηναν μια από τις πόλεις μας από το χάρτη».

Ο Γκίνγκριτς ήθελε έτσι να αιτιολογήσει την αναγκαία κατ’ εκείνον ενίσχυση, του Patriot Act, ενός αντιτρομοκρατικού νόμου που ψηφίστηκε επί προεδρίας Τζορτζ Μπους μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και η ισχύς του ανανεώθηκε πρόσφατα μέχρι το 2015.

Ο Τεξανός Ρον Πολ απάντησε με το επιχείρημα ότι ο νόμος είναι «αντιπατριωτικός»: «Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψουμε την ελευθερία για την ασφάλεια».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ που πραγματοποιήθηκε σε εθνική εμβέλεια, σε υποστηρικτές του Ρεπουμπικανικού Κόμματος και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Γκίνγκριτς λαμβάνει το 26% των προθέσεων ψήφου έναντι 22% για τον Ρόμνεϊ.

Ωστόσο, σε μια άλλη πλευρά της δημοσκόπησης που διεξήχθη σε δείγμα υποστηρικτών όλων των πολιτικών τάσεων, οι Αμερικανοί θεωρούν τον Ρόμνεϊ ικανότερο υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για να αναμετρηθεί με τον Ομπάμα. Το 44% μεταξύ αυτών θα τον ψήφιζαν έναντι 45% που θα ψήφιζε τον Μπαράκ Ομπάμα.

‘Οσο για τον Χέρμαν Κάιν, οι γκάφες του και οι κατηγορίες σεξουαλικού σκανδάλου σε βάρος του μείωσαν το ποσοστό του από 30% στο 14%.