Τρεις Λιβανέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις σημερινές συγκρούσεις στα σύνορα μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ, σύμφωνα με υπεύθυνο των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου. Ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al Manar μετέδωσε ότι ένας υψηλόβαθμος ισραηλινός στρατιωτικός σκοτώθηκε στη μεθόριο Λιβάνου-Ισραήλ σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο στρατών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο επικαλέστηκε πηγές της λιβανικής ασφάλειας, προσέθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να απομακρύνει το πτώμα του αξιωματικού του στρατού του από περιοχή κοντά στο χωριό Ανταϊσέχ, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Πηγή της ασφάλειας του Λιβάνου διευκρίνισε παράλληλα ότι ισραηλινό ελικόπτερο έριξε σήμερα δύο πυραύλους σε φυλάκιο του λιβανικού στρατού κοντά στο χωριό Ανταϊσέχ που βρίσκεται στα σύνορα, καταστρέφοντας τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, Ισραηλινοί και Λιβανέζοι στρατιώτες αντήλλαξαν σήμερα επίσης πυρά στη μεθόριο Ισραήλ-Λιβάνου.

Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας διέψευδε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ερρίφθησαν ρουκέτες από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ.

«Κανένας πύραυλος δεν ερρίφθη από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ», δήλωσε ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή συγκράτηση κάλεσαν τις δύο χώρες οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ που σταθμεύουν στο Λίβανο.

«Υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ του λιβανικού και του ισραηλινού στρατού κατά μήκος της Μπλε Γραμμής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης Αντρέα Τενέντι. Πρόσθεσε ότι η πρώτη προτεραιότητα της ειρηνευτικής δύναμης είναι προς το παρόν η αποκατάσταση της ηρεμίας στην περιοχή και τόνισε ότι ο υποδιοικητής Σάντι Μπονφάντι είναι σε επαφή με τις διοικήσεις του ισραηλινού και του λιβανέζικού στρατού καλώντας τους να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση