Ένας αμερικανός δικαστής αποφάσισε να διατάξει ποινή φυλάκισης 1.503 ετών για έναν άνδρα, που καταδικάστηκε για βιασμούς παιδιού.

Στον 41χρονο Rene Lopez από την Καλιφόρνια επιβλήθηκε η ποινή αφού κρίθηκε ένοχος για 186 κατηγορίες κακουργήματος που αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις. Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι τον αφορούν δεκάδες κατηγορίες για βιασμό ανήλικης σε μια περίοδο τεσσάρων ετών έως το 2013. Όπως αναφέρθηκε, επίσης, το κορίτσι-θύμα έμεινε έγκυος από τον Lopez και στη συνέχεια αυτός πλήρωσε για να υποβληθεί σε άμβλωση.

Η εισαγγελέας Nicole Galstan ζήτησε να επιβληθεί στον ένοχο η, όσο το δυνατόν, μέγιστη ποινή φυλάκισης σε χρονική διάρκεια και ο δικαστής συμφώνησε μαζί της. Ο τελευταίος μάλιστα πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα άτομο που αποτελεί «σοβαρό κίνδυνο για την κοινωνία».

Ο δικαστής επίσης εξοργίστηκε από τον βιαστή γιατί εκείνος δεν έδειξε ούτε μια στιγμή μεταμέλεια ενώ δε δίστασε να κατηγορήσει το κορίτσι που έμεινε έγκυος, για τη σύλληψή του. Ο 41χρονος υποστήριξε ότι δεν έγινε μια δίκαιη δίκη και ότι το θύμα είπε ψέματα σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά.

«Είναι φήμες», είπε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα η εισαγγελέας ανέφερε ότι αποδείχτηκε πως ο Lopez «χρησιμοποιούσε το κορίτσι για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές ανάγκες του». Ήταν τότε που τη βίαζε δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα από το Μάιο του 2009 έως το Μάιο του 2013. Αυτό σταμάτησε όταν το θύμα βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν απευθυνόμενο στην αστυνομία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mirror, αν είχε παραδεχτεί την ενοχή του, θα είχαν προτείνει ποινή φυλάκισης 13 ετών αλλά εκείνος αρνήθηκε. «Αυτός κατέστρεψε την εφηβεία της και την έκανε να αισθάνεται σαν αυτό να ήταν δικό της λάθος», δήλωσε η εισαγγελέας ως επιχείρημα για τη μέγιστη ποινή.