Φορώντας ίδια κόκκινα φορέματα, οι δίδυμες σιαμαίες Rabia και Rukia ζουν έχοντας τα κεφάλια τους ενωμένα χωρίς να είναι γνωστό αν θα μπορέσουν ποτέ να χωριστούν.

Αυτή, όμως, η κατάστασή τους θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και των δύο. Οι δύο αδερφές γεννήθηκαν με ενωμένα τα κεφάλια σε μια κλινική στο Μπαγκλαντές τον Ιούλιο και οι γονείς τους δεν ήξεραν ότι είναι ενωμένες, μέχρι τη γέννησή τους οπότε και το ανακάλυψαν. Τα μωρά γεννήθηκαν με καισαρική τομή και παρέμειναν στην εντατική μονάδα για δύο εβδομάδες καθώς οι γιατροί έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και βρήκαν ότι είναι κατά τ’ άλλα υγιείς.

Τώρα οι γονείς βρίσκονται σε μια αγωνιώδη αναμονή για να δουν αν τελικά οι χειρουργοί μπορούν να προχωρήσουν με το διαχωρισμό των παιδιών. Ωστόσο έχουν ενημερωθεί ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμη και δύο χρόνια για να πάρουν την απόφαση.

Η μητέρα τους αναφέρει ότι νόμιζε πως κυοφορεί δύο φυσιολογικά παιδιά και κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά μόνο την ώρα του τοκετού που άκουσε το γιατρό να λέει ταραγμένος ότι θα γεννηθούν δύο παιδιά και να βιαστούν για να σώσουν τις ζωές τους. «Τότε άρχισα να ανησυχώ ότι θα γεννούσα δύο παιδιά που ήταν ενωμένα», λέει χαρακτηριστικά. Ακόμη και τα υπερηχογραφήματα δεν είχαν αποκαλύψει ότι τα παιδιά ήταν σιαμαία και οι γιατροί τής έλεγαν ότι απλώς είχαν μεγάλα κεφάλια.

Η οικογένεια περιμένει τώρα την απάντηση των γιατρών για το αν και πότε θα είναι δυνατόν να χωριστούν τα κεφάλια τους και αν θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους σαν φυσιολογικά παιδιά. Πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, οι γιατροί πρέπει μεταξύ άλλων να επιβεβαιώσουν αν το αίμα που κυκλοφορεί μεταξύ των εγκεφάλων των διδύμων είναι ξεχωριστό ή το ίδιο.

double1

double2

double3

double4

double5

double6