Μια νεαρή γυναίκα που έμεινε άστεγη όταν χώρισε με τον φίλο της, τώρα γυρνάει τον κόσμο με τα έξοδα πληρωμένα, από άνδρες που γνωρίζει σε ιστοσελίδες.

Πρόκειται για την 26χρονη Maria Shaw από το Ηνωμένο Βασίλειο, που ισχυρίζεται ότι στα ταξίδια που κάνει δεν υπάρχει κανένα σεξουαλικό κίνητρο και ότι απλά οι άνδρες που γνωρίζει, είτε θέλουν να πάνε διακοπές μαζί της ή απλώς χρηματοδοτούν τα ταξίδια της.

diakopes2

Η ίδια έχει πάει μεταξύ άλλων σε προορισμούς όπως το Ντουμπάι, το Παρίσι και το Μιλάνο με τα χρήματα ανδρών που γνωρίζει σε μια ιστοσελίδα, η οποία διαφημίζει «συνταξιδιώτες» για άνδρες που πηγαίνουν εκδρομές στο εξωτερικό.

diakopes4

Η ιστοσελίδα ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να πει πού θέλει να ταξιδέψει ψάχνοντας συνταξιδιώτη. Η Maria που τώρα είναι με έναν άνδρα σε ταξίδι στο Μιλάνο με όλα τα έξοδα πληρωμένα, ισχυρίζεται ότι δεν δέχεται καμία πίεση για να έχει σεξουαλική επαφή με κάποιον.

diakopes5

Αποφάσισε να εγγραφεί στην ιστοσελίδα όταν χώρισε με το φίλο της και έμεινε χωρίς σπίτι. Παρ’ όλο που πολλοί φίλοι της βρίσκουν την επιλογή της ως ανορθόδοξη λύση και την φιλοξενούν ανά διαστήματα, εκείνη υποστηρίζει ότι η ζωή της έχει αλλάξει εντελώς προς το καλύτερο.

diakopes6

«Ήθελα να ξεκινήσω και να κάνω ένα ταξίδι στην Αυστραλία και έτσι αρχικά εντάχθηκα στην ιστοσελίδα με την ελπίδα ότι κάποιος θα με πήγαινε εκεί καθώς δεν μπορούσα να αντέξω οικονομικά το κόστος της μετακίνησης εκεί για να εργαστώ για το επόμενο έτος. Το σχέδιό μου δεν πήγε ακριβώς όπως ήλπιζα, αλλά από τότε που άρχισα τα ταξίδια δεν έχω κοιτάξει στο παρελθόν» λέει η ίδια.

diakopes7

Έχει κάνει ήδη πέντε ταξίδια και όπως λέει όλα ήταν μοναδικά. Βάζει από την αρχή τα όρια της, όπως αναφέρει και έχει πάντα το δικό της δωμάτιο χωρίς να δημιουργεί επιπλέον προσδοκίες. Την υπόλοιπη μέρα την περνάει με τον συνταξιδιώτη της.

diakopes8

Προσθέτει επίσης ότι δεν αναζητούν όλοι μια καινούρια σχέση, αλλά πολλές φορές μια παρέα για τις διακοπές ή τα επαγγελματικά τους ταξίδια. Το σίγουρο είναι πως τα όποια αρνητικά σχόλια δεν την επηρεάζουν και έχει αποφασίσει να συνεχίσει να γυρνάει τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο.

diakopes3

diakopes1