Ένας από τους νεότερους πάσχοντες από τη νόσο του Πάρκινσον στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί τα τατουάζ του ως θεραπεία για την αντιμετώπιση της νόσου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Ο 30χρονος πλέον Shaun Slicker ήταν μόλις 23 ετών όταν διαγνώστηκε με την ασθένεια που του έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ομιλία και στις κινήσεις του σώματος. Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο έχει έναν μοναδικό τρόπο να αντιμετωπίζει την κατάστασή του, πηγαίνοντας και κάνοντας τατουάζ από τον αγαπημένο του καλλιτέχνη κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Ο μπαμπάς των τριών παιδιών μίλησε το Channel 5 για την αγαπημένη του συνήθεια και τα τατουάζ. Για το νεαρό, κανένα τατουάζ του δεν είναι λάθος, αλλά ένας τρόπος για να τον βοηθήσει να σταματήσει να βυθίζεται στην κατάθλιψη λόγω της νόσου. Πλέον, το σώμα του είναι περίπου 75% καλυμμένο και προσδοκά να το καλύψει σταδιακά όλο, ακόμη και τα δάχτυλα.

«Θα συνεχίσω να κάνω τατουάζ παντού. Όταν δεν έκανα καινούριο τατουάζ με έπαιρνε από κάτω και ένιωθα ότι πάθαινα κατάθλιψη», εξηγεί ο ίδιος, λέγοντας ότι αυτό λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία για να αντιμετωπίσει την θλίψη που του προκαλεί η ασθένειά του. «Εάν δεν έκαναν τόσο καιρό να επουλωθούν τα τατουάζ θα έκανα κάθε μέρα», προσθέτει.

Ο 30χρονος εργάζεται ως εναλλακτικό μοντέλο αναδεικνύοντας τα εντυπωσιακά σχέδια των τατουάζ στο σώμα του και το 50% των χρημάτων που κερδίζει από φωτογραφίσεις πηγαίνει κατευθείαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για το Πάρκινσον. Ο νεαρός θέλει να ευαισθητοποιήσει για την ασθένεια λέγοντας ότι δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους και δημιουργεί πολλά προβλήματα στους πάσχοντες.

tatt1 tatt2 tatt3