Μεγάλες ουρές σχημάτισαν οι Βρετανοί έξω από τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος στο Λονδίνο χθες με στόχο να μετατρέψουν σε ξένα νομίσματα τις λίρες τους ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος.

Αυξημένη κίνηση κατέγραψαν και τα online ανταλλακτήρια καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να επωφεληθούν από την άνοδο 3% που κατέγραψε η στερλίνα έναντι του δολαρίου, λίγο πριν την αβεβαιότητα της σημερινής ψηφοφορίας.

Η στερλίνα αυξήθηκε και έναντι του ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, εργαζόμενοι στο City του Λονδίνου περίμεναν έξω από τα ανταλλακτήρια το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως ανέφερε στους FT η 31χρονη Summaya, σκόπευε να ανταλλάξει «αρκετές χιλιάδες λίρες» με δολάρια και ευρώ επειδή ήταν πεπεισμένη πως η σημερινή ψηφοφορία θα έδινε τη νίκη στο Brexit. «Προστατεύω τα λεφτά μου, θα τα βάλω κάτω από το στρώμα μέχρι την Παρασκευή», πρόσθεσε εξηγώντας πως το debate της Τρίτης έκανε αρκετούς φίλους της να αλλάξουν γνώμη και να στραφούν υπέρ του Brexit.

bsysua2

Πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν πως το Brexit θα πυροδοτήσει δραματική πτώση στη λίρα με το άνοιγμα των αγορών την Παρασκευή ενώ ενδεχόμενο Bremain θα οδηγήσει τη λίρα σε «ράλι».

Αρκετοί από εκείνους που στέκονταν στη ουρά, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, αλλάζουν τα λεφτά των διακοπών τους, όπως ο 44χρονος Chris Nobbs. «Πηγαίνω στην Ισπανία σε μια- δυο βδομάδες και έτσι βγάζω τα ευρώ μου σήμερα αντί για την άλλη εβδομάδα», λέει, «δεν σηκώνω περισσότερα από όσα θα χρειαστώ στις διακοπές μου».