Οι πιο απάνθρωπες στρατιωτικές εκπαιδεύσεις του κόσμου

Οι διαβολοβδομάδες των πιο επίλεκτων σωμάτων που έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα


ΚΟΣΜΟΣ
7:52
08/06/2016
Οι πιο απάνθρωπες στρατιωτικές εκπαιδεύσεις του κόσμου
20
loading

Την ώρα που για την πλειονότητα των στρατιωτών η θητεία δεν είναι παρά απίστευτες ώρες μοναξιάς και ανίας, υπάρχουν και σώματα που δεν σε αφήνουν να βαρεθείς ούτε λεπτό.

Ούτε και να ξεκουραστείς φυσικά, καθώς μιλάμε για την ελίτ των ειδικοδυναμιτών της οικουμένης!

Πεζοναύτες και «βατράχια» που εκπαιδεύονται μέσα σε πανδύσκολες συνθήκες ώστε να γίνουν οι καλύτεροι των καλυτέρων, καθώς κάθε λάθος στις επιχειρήσεις τους στοιχίζει και συνήθως στοιχίζει ακριβά.

Είτε μιλάμε για παγκόσμιες δυνάμεις είτε για μικρότερη έθνη, πολλές χώρες κοκορεύονται για τα επίλεκτα στρατιωτικά σώματά τους, αν και δύσκολα θα βρεις μονάδες που να υποβάλονται σε περισσότερη πίεση και κακουχίες…

Οι ρωσικές Ειδικές Αποστολές

llkipkekotsovvmaoota1

Η αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς η τρομακτική φήμη της Spetsnaz έχει ήδη απλωθεί στην υφήλιο. Η εκπαίδευση των ρώσων κομάντο περιλαμβάνει ένα πενταετές διαβολοπρόγραμμα, στο οποίο υποβάλλονται σε όλων των λογιών τις κακουχίες ώστε να μείνουν μόνο οι πιο σκληροτράχηλοι μαχητές.

Οι πρώτοι πέντε μήνες μάλιστα είναι ειδικά αφιερωμένοι στο να λυγίσουν τους νεοσύλλεκτους και να τους κάνουν να το βάλουν στα πόδια! Όσοι επιβιώσουν, ξαναμαζεύουν τα κομμάτια τους και μετατρέπονται σε αιμοβόρα μαχίμια που είναι πρόθυμα να εκτελέσουν τους πολεμικούς αυτοσχεδιασμούς που τόσο λατρεύει η Σπέτσναζ.

Αυτό που διαφοροποιεί τους επίλεκτους ρώσους κομάντο των Ειδικών Αποστολών από κάθε άλλο ειδικοδυναμίτη είναι το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις σχεδιάζονται από τους ίδιους τους στρατιώτες που θα τις εκτελέσουν, αφήνοντας τους επιτελείς να παρακολουθούν τα παλικάρια να ξεπαστρεύουν τον εχθρό…

Τα βατράχια παντός καιρού των ΗΠΑ

llkipkekotsovvmaoota2

Οι Ομάδες Θαλάσσης, Αέρος και Ξηράς του Ναυτικού των ΗΠΑ, οι περιβόητες Navy SEALs, παραμένουν οι δημοφιλέστερες ειδικές δυνάμεις του πλανήτη, με εξαίρεση ίσως τις ρωσικές Spetsnaz. Μεγάλες δόξες γνώρισαν όταν η Ομάδα 6 των SEALs εξόντωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν, γεγονός που τους έκανε να φιγουράρουν σε σωρεία χολιγουντιανών ταινιών.

Παρά το γεγονός ότι οι SEALs εκπαιδεύονται για 30 μήνες, το μισό δηλαδή από το πρόγραμμα των Spetsnatz, περνούν τη δική τους διαβολοβδομάδα (κάποια στιγμή μέσα στις πρώτες τρεις βδομάδες της εκπαίδευσής τους), μια περίοδο καλά υπολογισμένου και άψογα εκτελεσμένου σαδισμού! Με τέσσερις ώρες ύπνου τη μέρα, οι επίδοξοι ελίτ των αμερικανικών δυνάμεων πρέπει να περάσουν 5,5 μέρες μέσα στη λάσπη και την παγωνιά, εκτελώντας ασκήσεις σε ακτές, κωπηλατώντας συνεχώς και παλεύοντας μεταξύ τους μόνο και μόνο για να παραμένουν ξύπνιοι.

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτές κάνουν τα πάντα για να τους αναγκάσουν να τα παρατήσουν και είναι μάλιστα πολύ καλοί σε αυτό, αφού λιγότερο από το 25% όσων τελικά επιλέγονται καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τις εφτά αυτές σατανικές μερούλες…

Οι ισραηλινοί κομάντο του νερού

llkipkekotsovvmaoota3

Μέσα στις συνθήκες που επικρατούν στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η καλύτερη αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ισραήλ είναι ένα ελίτ σώμα του στρατού που υποβάλλεται σε μια από τις σκληρότερες εκπαιδεύσεις που μπορεί να υπομείνει ο άνθρωπος. Η Shayetet 13 περνά 12 μήνες βαριάς εκπαίδευσης στα πάντα, από υποβρύχιες αποστολές και καταδρομές μέχρι κατεδαφίσεις και δολιοφθορά.

Έχοντας περάσει τα πάνδεινα, όσοι δεν εγκαταλείψουν την ομάδα κατανέμονται σε ομάδες νερού, ξηράς ή αέρος σύμφωνα με τις επιδόσεις τους. Το στοιχείο που διαφοροποιεί την S13 είναι ότι για την επιλογή των μελών που θα υποβληθούν στην προκαταρκτική εκπαίδευση, οι στρατιώτες στέλνονται σε πραγματικές παράκτιες επιχειρήσεις, ώστε να διασφαλιστεί το γεγονός ότι η πρώτη μέρα εκπαίδευσης θα είναι η χειρότερη δυνατή!

Γι’ αυτό και μια στρατιά γιατρών και ψυχολόγων συνοδεύουν συνήθως τα εκπαιδευτικά αυτά δεινά…

Οι ιπτάμενοι Βρετανοί

llkipkekotsovvmaoota4

Η ίδια η διαδικασία επιλογής των κομάντο της SAS, γνωστή ως «Υπομονή», πάει την ελίτ στρατιωτική εκπαίδευση σε νέα ύψη! Τα επίδοξα μέλη της περιβόητης SAS ρίχνονται στη μέση του πουθενά (σε κάτι βουνά της Ουαλίας συνήθως) με αποστολή να καλύψουν καμιά πενηνταριά χιλιόμετρα σε 20 ώρες με πλήρη εξάρτυση. Όσο για τις προμήθειές τους; Ένα μπουκαλάκι νερό όλο κι όλο.

Είναι όμως και το άλλο: τόσο οι στολές όσο και τα άρβυλα για τη δοκιμασία επιλέγονται προσεκτικά ώστε να μην μπαίνουν στα σώματα και τα πόδια των στρατιωτών! Τα βάσανά τους δεν τελειώνουν όμως εδώ, αφού ακόμα και οι λίγοι που καταφέρνουν να πιάσουν τον στόχο στην υπεράνθρωπη αυτή αποστολή θα γίνουν ακόμα λιγότεροι, καθώς μετά θα πρέπει να καλύψουν τρέχοντας πέντε χιλιόμετρα σε ένα μισάωρο.

Ο τρόπος που εκπαιδεύονται οι ειδικοδυναμίτες της SAS έγινε παγκόσμια είδηση το 2013, όταν τρεις δόκιμοι πέθαναν κατά την «Υπομονή». Από τις δημοσιογραφικές έρευνες ανέκυψε μάλιστα το γεγονός ότι μεταξύ 2000-2015 κάπου 125 νεοσύλλεκτοι έχασαν τη ζωή τους στην εξοντωτική αυτή προκαταρκτική δοκιμασία, που προφανώς δεν έχει όμοιό της πουθενά στον κόσμο…

Το Πακιστάν αντεπιτίθεται

llkipkekotsovvmaoota5

Παρά τις ανατριχιαστικές και συχνά φονικές συνθήκες στις οποίες υποβάλλει η SAS τους νεοσύλλεκτούς της, φαίνεται ότι οι ειδικές δυνάμεις του Πακιστάν περνούν ακόμα σκληρότερο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Αφού περάσει λοιπόν δύο χρόνια θητείας στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ο στρατιώτης που κάνει αίτηση για την Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Πακιστάν (τη Special Services Group) επιλέγεται για τα δοκιμαστικά αν σκοράρει 100/100 σε μια δοκιμασία επάρκειας, όπως τη λένε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων 8 μηνών, οι οπλίτες πρέπει επανειλημμένως να καλύψουν μια απόσταση 50 χιλιομέτρων σε μόλις 12 ώρες, εκτοξεύοντας τη μέση ωριαία ταχύτητα στα 5 χλμ/ώρα (εκεί που ακόμα και η «Υπομονή» της SAS χρειάζεται συνεχή ταχύτητα 3 χλμ/ώρα)! Μετά ακολουθεί η κάλυψη μπόλικων χιλιομέτρων με πλήρη εξάρτυση, αν και τα καλύτερα έρχονται μετά το πέρας του σατανικού οχτάμηνου, όταν τα πράγματα μετατρέπονται από το εξοντωτικό στο επικίνδυνο.

Γιατί τότε ξεκινούν τα εναέρια κόλπα με τα αλεξίπτωτα, πέντε αποστολές τη μέρα και δύο τη νύχτα! Αν κάποιος το περάσει κι αυτό με απόλυτη επιτυχία, έχει κάτι ακόμα για να γίνει δεκτός στις τάξεις της SSG: να περάσει τις νέες δοκιμασίες του Σχολείου των Κομάντο. Άλλο ένα εξάμηνο εξοντωτικής εκπαίδευσης δηλαδή, όπου είτε τα παρατούν οι περισσότεροι είτε κόβονται από τους ανώτερους. Αν μάλιστα γίνεις δεκτός στην SSG, τότε δεν μπορείς να εγκαταλείψεις ποτέ το επίλεκτο σώμα, μέχρι να σε διώξουν κάποια στιγμή για λόγους υγείας…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar Δημοκράτης

  Οι πόλεμοι σήμερα κυρίως είναι οικονομικοί και όπου δεν υπάρχει οικονομία,υπάρχει τότε πόλεμος με όπλα κλπ.Σε κάθε περίπτωση όμως ο πόλεμος δημιουργεί θύματα.Θεωρώ λοιπόν πως ο οποιοδήποτε πόλεμος δεν πρέπει να γίνεται.

  1. avatar Nick

   Ισχύει. Και ο πρωτεύων στόχος όλων πρέπει να είναι η ειρήνη. Ακόμα και στον καπιταλισμό που τόσο βρίζω οι άλλοι άνθρωποι μας είναι χρησιμότεροι ζωντανοί παρά νεκροί. Παρόλαυτα,μιας και δε ζούμε σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο,πρέπει πάντα να κοιμόμαστε με το ένα μάτι ανοιχτό

 2. avatar Βασίλειος ο Β’

  ΕΤΑ (Ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών).

 3. avatar Παυλος 40

  Υπηρετησα σε αμφιβια μοιρα καταδρομων.απλοι ελληνες καταδρομεις,και δεν εννωω βατραχια,καναμε πορεια 50 km με πληρη εξαρτηση και το πρωι βολες στο πεδιο βολων.επαναλαμβανω.απλοι καταδρομεις.οτι οι αλλοι κανουν σε επιλεκτα σωματα εμεις τα καναμε για την πλακα μας.μονο οσοι εχουν υπηρετησει ξερουν να συγκρινουν.μπανει εδω ο καθενας χαχας και λεει την βλακεια του.στην πρωτη καταιγιδα της ερημου το 90 ημουν στα αμερικανικα ρανταρ στο καντηλι ειδικο τμημα προστασιας των υποδομων εκει.μιλαγαμε με τους αμερικανουν κομαντο και μας εβλεπαν με σεβασμο γιατι ηξερα ποιοι ειμασταν.Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ.

 4. avatar Arkalos

  Μονο ΟΥΚ ρεεεεεεε!!

 5. avatar petmath

  σήμερα,οι πόλεμοι γίνονται ηλεκτρονικά !!!!!!!

  1. avatar Nick

   εν μέρη ναι,αλλα πήγαινε δες βίντεο απο τα μέτωπα στην συρία και στο ιρακ. δεν γίνονται μόνο ηλεκτρονικά 😉

 6. avatar Legion etrangere

  Τι θα λέγατε για τον λεγεώνα τον ξένον?!τούς αποκαλούν (τα σκυλιά του πολέμου)

  1. avatar Τα ΡΕΟ τους να φανταστώ…

   ...έχουν φώτα ξένον?

 7. avatar ineth

  Ρε παιδιά συγνώμη με τις πορείες. Αλλά οι απλοί κληρωτοί έφεδροι στρατιώτες πεζικου κάναμε μια πορεία 50χλμ στη θητεία μας, μια 12αρα την εβδομάδα και σε πολύ καλούς χρόνους. ΕΦΕΔΡΟΙ. Η πορεία δεν είναι μέρος της επιλογής ειδικών δυνάμεων θαρρώ. Οι συνθήκες της μάλλον μα όχι η απόσταση. Έχω οργώσει ολη την Λήμνο και το Κιλκίς και ήμουν ολμιστής. Ουτε καν τ/φ.

  1. avatar Nick

   για πες μου ρε ίνεθ,γιατι σκεύτομαι να κάνω τη θητεία μου στις εδ. την ιδεολογική διαφορά και τις κακουχίες νομίζω μπορώ να τις υπομείνω,αλλα διάβασα οτι πλεον δεν είναι τόσο σκληρά τα πράματα και ο πράσινος μπερές έχασε την αξία του.. ισχύει;

   1. avatar ineth

    Νικ δεν υπηρέτησα ειδικες δυνάμεις διότι δεν με έπερναν λόγω καταγωγής. Όνειρό μου ήταν να μπω στις Περιπόλους Μακράς Ακτίνας Δράσης. ΑΥΤΗ είναι η Αφρόκρεμα των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Ούτε Βατράχια ούτε τιποτα, και έχω φίλους βάτραχους που τους εκθειάζουν και αυτοί. Δεν έχω συγκρίσιμα στοιχεία να σου απαντήσω. Σου εύχομαι καλή αντοχή αδερφέ και να ξέρεις πως θα συναντήσεις τους χειρότερους και πιο βλάκες, όχι επειδή είναι στρατος αλλά επειδή δεν μπορείς να τους αποφύγεις. ΜΗΝ πέσεις στο επίπεδό τους, μην προσπαθήσεις να τα βάλεις μαζί τους. Να είσαι έξυπνος, μακρύθυμος, ευέλικτος και φάρος για όσους έχει γύρω σου. Μην μπαίνεις σε συζητήσεις, να είσαι κοφτός και οι κουβέντες σου ουσιαστικές και τελεσίδικες. Να είσαι ουσιαστικός.

    Μην διστάσεις να ζητήσεις να μάθεις νέες ειδικότητες.

    Για τις πορείες άκου καλά για να μην υποφέρεις.
    Πριν την πορεία μην βάλεις καινούργιες κάλτσες. Βάλε στεγνές κάλτσες που έχεις φορέσει μια ημέρα.
    Σταφίδες στην τσέπη και μισή πρέζα αλάτι στο νερό για να μην αφυτατώνεσε. Κατούρα και Χ... πριν ξεκινήσεις.
    Αν ξέρεις πως θα πρέπει να κάνεις έρπην, ΚΡΥΦΑ προσπάθησε να ενισχύσεις γόνατα και αγκώνες. Στις νυχτερινές ασκήσεις έβαζα χοντρές κάλτσες που εκοψα για να περνάνε σαν μανίκια γρηγορα στους αγκώνες και τα γόνατα.
    Έχε μαζί σου ένα απλό σουγιαδάκι κρυμένο.
    Πριν φας στην καραβάνα βάζε αλουμινόχαρτο. Μόλις τελειώσεις πετάς το Αλουμινόχαρτο και η καραβάνα παραμένει καθαρή.

    Καλή θητεία Νικόλα. Περιμένω Φωτό με Μ16 ή FN

    1. avatar Pavlos40

     FN ειχαμε εμεις το 90.τωρα μονο M16 εχουν οι καταδρομεις.εγω σαν ολμιστης ειχα FN-Para.σπαστο κοντακι.

    2. avatar Nick

     δεν ολοκλήρωσα ακόμα τις φοιτητικές υποχρεώσεις,για τον ένα ή τον άλλο λόγο,δυστυχώς δε μπορώ ακόμα να υπηρετήσω. άλλα η απάντηση σου ήδη βρήκε τόπο

     1. avatar Nick

      μια ερώτηση ακόμα,γιατι απο το γκουγκλάρισμα μου'μειναν απορίες. για να πάει κανείς στην περίπολο μακράς ακτίνας δράσης δηλώνει εθελοντής,όπως στις εδ,ή σε στέλνουν τυχαία όπως σε πυροβολικό κτλ;

  2. avatar foten

   Υπάρχουν πορείες και πορείες. Αν δεις το βιντεάκι των Άγγλων λέει ότι το σακίδιο τους (και είναι τεράστιο αν το δεις) είναι γεμάτο τούβλα (και όχι πλήρη εξάρτηση που γράφει ο αρθρογράφος) και ότι από τους 160 που άρχισαν τελείωσαν οι 9 και επίσης ότι από τους αρχικά 160 οι περισσότεροι είχαν έρθει από τους royal marines (καταδρομείς δηλαδή). Κάποιοι από αυτούς και με εμπειρία πολέμου.
   Ε πρέπει να είναι κάτι δύσκολο φαντάζομαι.

 8. avatar ngeo

  H πορεία-βολή των Ελλήνων καταδρομέων είναι 50χλμ σε 8 ώρες με πλήρη φόρτο περίπου 30κιλά (εξάρτηση, όπλισμός, σάκος/μπέργκιν) νύχτα σε βουνά, λαγκάδια, λάσπες, ποτάμια και καταλήγει σε πεδίο βολής και βολή με διαγωνισμό και φυσικά την απίστευτη κοτόσουπα για πρωινό (εμείς είχαμε μερακλή υποδιοικητή και τρώγαμε πατσά, α ρε Κυριαζή!!!). Τα 5 άλματα επίσης δεν είναι ούτε πολλά ούτε λίγα σε μια ημέρα.
  Προφανώς και οι Πακιστανικές ειδικές δυνάμεις είναι απο τις ελιτ όχι όμως για τους παραπάνω λόγους, επίσης υπάρχουν και οι απάνθρωπες εκπαιδεύσεις των Ν. Κορεατών και Γάλλων.
  Καταπληκτιή είναι και η εκπαίδευση των Έλληνων με τους καταδρομείς να λένε ότι είναι καλύτεροι (πχ σχολείο αιχμαλώτων) απο τους βατραχανθρώπους (πχ διαβολοβδομάδα) και τούμπαλιν, αν και στους δύο πέφτει πολύ ξύλο. Γεγονώς είναι ότι και βάτραχοι κόβονται απο τη Ρεντίνα και καταδρομείς απο τη ΜΥΚ.

  1. avatar τελης

   τι τρίχες είναι αυτά που λες είσαι εκτός τόπου και χρόνου

 9. avatar Άγγελος sak

  Και οι Ιρανοί φρουροί της Επανάστασης δεν έχουν μνεία ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει