Μυστικοπαθείς εμφανίζονται οι Βρετανοί σε ό,τι αφορά τα χρήματα που ξοδεύουν ή τα χρήματα που οφείλουν σε πιστωτικές κάρτες και δάνεια. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι οι Βρετανοί αλλά και οι Βρετανίδες, αποκρύπτουν κατά μέσο όρο ποσά που φτάνουν ακόμη και τις 1800 λίρες από την ή τον σύντροφο τους.

Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα το ένα τέταρτο του ποσού αυτού το οφείλουν σε χρέη.

Σε ό,τι αφορά το εισόδημα τους, το 28% αυτών δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι κερδίζει ο σύντροφος τους ή τι αποταμιεύσεις έχει.

Οι άντρες μάλιστα που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι είναι πιο ανειλικρινείς από τις συντρόφους τους με το 1/3 αυτών να παραδέχεται ότι δεν είναι ανοιχτοί να συζητήσουν για θέματα οικονομικά.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς δεν ενημερώνουν όταν αγοράζουν κάτι παίρνοντας χρήματα από τον κοινό τους λογαριασμό, ενώ αρκετοί αγοράζουν κρυφά ρούχα ή κοσμήματα.

Μάλιστα το 33% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι προτιμούν να έχουν ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό κι ότι ακόμα και στην περίπτωση που διατηρούν έναν κοινό, είναι μόνο και μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες και τα έξοδα του σπιτιού.

Κι αν το να κρύβει κανείς χρήματα κάτω από το στρώμα σας φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν, για τους Βρετανούς είναι μάλλον κάτι απόλυτα λογικό, καθώς πολλοί άντρες αλλά και γυναίκες διατηρούν μέσα στο σπίτι κρυψώνες για τα χρήματα τους. Το ένα τρίτο αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι κρύβουν χρήματα στο συρτάρι, τη ντουλάπα ακόμη και στο ψυγείο.

Και βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που οικονομικά θέματα αποτελούν αιτία τσακωμού ανάμεσα στα ζευγάρια, γεγονός που αποδεικνύεται και στη συγκεκριμένη έρευνα. Το 19% αυτών που συμμετείχαν απάντησαν ότι τσακώνονται τακτικά για θέματα χρημάτων ενώ το 12% αυτών έχουν χωρίσει για οικονομικά ζητήματα.