Όταν ο νεαρός Daniel Howarth από το βόρειο Μάντσεστερ εξασφάλιζε γυμνές φωτογραφίες από τα θύματά του, τότε άρχιζε να τα εκβιάζει και να τα χρησιμοποιεί ως εικονικούς σκλάβους του σεξ μέσω διαδικτύου.

Ένα από τα θύματά του ήταν και μια έφηβη κοπέλα από τις ΗΠΑ η οποία ταξίδεψε ως το Ηνωμένο Βασίλειο για να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο το βασανιστή της στο δικαστήριο, καθώς συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση. Το δικαστήριο άκουσε τα δύο θύματα, μεταξύ των οποίων κι ένα νεαρό αγόρι, να περιγράφουν πώς με εκβιασμούς, τους ανάγκαζε σε «παράξενες και εξευτελιστικές πράξεις» και τους μαγνητοσκοπούσε με την web camera. Η 15χρονη κοπέλα υπέφερε από κατάθλιψη και είχε ξεκινήσει να πηγαίνει σε ένα καινούριο σχολείο όταν έπεσε θύμα του 18χρονου.

Παρά την ψυχική της κατάρρευση, λόγω των απειλών που δεχόταν, βρήκε το θάρρος να αντιμετωπίσει τον εκβιαστή της στο δικαστήριο. Ο δικαστής ανέφερε ότι το κορίτσι είχε «παγιδευτεί εντελώς» από αυτόν και ήταν «συγκλονισμένο». Την 1η Νοεμβρίου του 2014 άρχισε να συνομιλεί με τον εκβιαστή της σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και η κουβέντα τους διήρκεσε όλη τη νύχτα έχοντας ως αποτέλεσμα να αρχίσουν να ανταλλάσσουν προσωπικές φωτογραφίες τους.

Εκείνος, βρίσκοντάς την ευάλωτη, της υποσχέθηκε υποστήριξη και φιλία, αλλά μέρες αργότερα όταν εκείνη αρνήθηκε να του στείλει ακόμη πιο προσωπικές εικόνες της την πίεσε και την απείλησε ότι αν δεν τις στείλει θα κοινοποιήσει όσες ήδη έχει στο σχολείο της. Στο διάστημα των 3 επόμενων μηνών την διέταζε να μην κάνει μπάνιο, να τρώει τα μαλλιά της, ακόμη και να πίνει τα ούρα της.

Στη συνέχεια, την υποχρέωσε να προβαίνει σε σεξουαλικές ενέργειες και να του στέλνει τις φωτογραφίες γράφοντας διάφορες φράσεις πάνω στο γυμνό της σώμα. Οι απειλές του για να μην σταματήσει γίνονταν όλο και πιο σκληρές, όπως ότι θα πάει στο σπίτι της και θα την χτυπήσει μπροστά στην οικογένειά της, ενώ την έβαζε ακόμη και τιμωρία λέγοντάς της να στείλει 100 φωτογραφίες μέσα σε μία νύχτα. Ο Howarth τελικά εντοπίστηκε από την αστυνομία μέσω της IP του, όταν το κορίτσι εκμυστηρεύτηκε τι περνούσε σε ένα φίλο της. Παρόμοιες καταστάσεις αντιμετώπιζε και ένα αγόρι που είχε επίσης γίνει θύμα του.

Στο δικαστήριο μετά τις καταθέσεις, η κοπέλα αφού του ζήτησε να την κοιτάει στα μάτια, κατέληξε λέγοντάς του: «Ο Θεός σε συγχωρεί – σε συγχωρώ και εγώ», ενώ ο 18χρονος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση.

taktidi1