Βυθισμένο μέσα στα νερά του ποταμού East River της Νέας Υόρκης είναι το καινοτόμο φουτουριστικό Aquatrium, μια καινοτόμα πρόταση που περιλαμβάνει χώρους για τη θαλάσσια ζωή και πολλά πλάσματα του βυθού, ένα παγόβουνο και ένα πλανητάριο.

Το Aquatrium συνδυάζει ένα υποβρύχιο ενυδρείο, ένα νησί και ένα ανοιχτό πάρκο- αν και δεν αναμένεται άμεσα να προστεθεί στις τουριστικές ατραξιόν του Μεγάλου Μήλου.

Η σχεδιαστική πρόταση αναδείχθηκε νικήτρια σε διαγωνισμό που είχε στόχο να τροφοδοτήσει ιδέες και συζητήσεις σχετικά με την κενή έκταση στο κομμάτι του Queens στο Long Island City.

Το Aquatrium σχεδιάστηκε από ομάδα αρχιτεκτόνων υπό τον Ιταλό αρχιτέκτονα και designer Piero Lissoni, επικεφαλής της Lissoni Architettura.

Η οροφή έχει τη δυνατότητα να κλείνει και να ανοίγει και όταν κλείνει το atrium μετατρέπεται σε πλανητάριο.

Θα διαθέτει διαφορετικές διαφανείς σφαίρες για τον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό, την Καραϊβική, τη Μεσόγειο, την Ερυθρά Θάλασσα, τη Θάλασσα της Τασμανίας και τις Νότιες Θάλασσες.

Οι πόλοι θα αντιπροσωπεύονται από ένα παγόβουνο στο κέντρο του.

Οι επισκέπτες θα μπορούν εκτός από τη θαλάσσια ζωή να θαυμάσουν και τον ορίζοντα του Μανχάταν.

trtyy1 trtyy2 trtyy3 trtyy4 trtyy5 trtyy6

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.