Αυστριακός ΥΠΕΞ: Τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην Ελλάδα πρέπει να διασφαλιστούν σωστά

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να έρχονται λιγότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη»


ΚΟΣΜΟΣ
19:45
25/12/2015
Αυστριακός ΥΠΕΞ: Τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην Ελλάδα πρέπει να διασφαλιστούν σωστά
3
loading

Από μόνες τους δεν θα σταματήσουν οι προσφυγικές ροές και γι αυτό πρέπει αφενός να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα «σωστά» και αφετέρου να ενισχύσουμε την προσφυγική βοήθεια επί τόπου, διατείνεται ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ».

Κατά την άποψή του, πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να έρχονται λιγότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη, ενώ είναι τελείως σαφές ότι η Γερμανία, η Σουηδία και η Αυστρία δεν μπορούν να δεχθούν το 2016 και πάλι τόσο πολλούς ανθρώπους, αλλά το 2016 χρειάζεται να υπάρξει μία ενιαία ευρωπαϊκή λύση, διαφορετικά ολοένα και περισσότερες χώρες-μέλη της ΕΕ θα καταφεύγουν σε μεμονωμένες λύσεις, και αυτό δεν θα ήταν καλό.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η βάση για ένα «Χώρο του Σένγκεν» που θα συνεχίσει να λειτουργεί, θα ήταν η ασφάλεια στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, κάτι που η Ευρώπη έχει παραμελήσει επί μακρόν και δεν μπορεί να συνεχίσει να το δέχεται περαιτέρω το 2016.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς (του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος) σε δηλώσεις του πριν το τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών είχε ταχθεί υπέρ της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εθνική κυριαρχία για το θέμα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική απέναντι στην Ελλάδα.

Έχει πλήρη κατανόηση πως η Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να το καταφέρει μόνη της (ΣΣ τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων), ωστόσο δεν έχει «καμία κατανόηση για το ό, τι η Ελλάδα δεν αφήνει να βοηθηθεί», είχε τονίσει ο Κουρτς, παρατηρώντας πως η συμφωνία για ένα σχέδιο προστασίας των εξωτερικών συνόρων αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα στο ότι «η ΕΕ θα έχει περισσότερες δυνατότητες να ορίζει στους Έλληνες ότι θα πρέπει να δέχονται να βοηθηθούν».

Στη σημερινή συνέντευξή του στην «Έστεραϊχ», ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει η απεριόριστη δυνατότητα υποδοχής προσφύγων, γι αυτό είναι απαραίτητο ένα ανώτερο όριο, το οποίο δεν πρέπει κάποιος να καθορίσει ιδεολογικά αλλά είναι μία αναγκαιότητα, και ο καθορισμός του δεν είναι υπόθεση μόνον του υπουργού Εξωτερικών, πάντως η Αυστρία δεν είναι σε θέση να υποδεχθεί πάλι τόσους πολλούς ανθρώπους.

Σε σχέση με την τρομοκρατία, ο Σεμπάστιαν Κουρτς επισημαίνει στη συνέντευξή του πως αυτή δεν πρόκειται να περιοριστεί εάν δεν καταπολεμηθεί, ενώ απέναντί της δεν επιτρέπεται να υπάρχει μια ουδέτερη στάση.

«Πρέπει να καταπολεμηθούν οι βάρβαροι του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, είναι απαραίτητη μια ιδεολογική αντιπαράθεση με το Ισλαμικό Κράτος, πρέπει να διεξάγουμε έναν πόλεμο εναντίον αυτών των εξτρεμιστών διαφθορέων», αναφέρει.

Τέλος, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας στο ερώτημα εάν στην Αυστρία υποτιμάται ο Ισλαμισμός, επισημαίνει ότι το Ισλάμ είναι η θρησκεία και ότι στην Αυστρία υπάρχει η θρησκευτική ελευθερία, όμως η τρομοκρατία είναι κάτι άλλο και πρέπει να καταπολεμηθεί σε αστυνομικό και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Όπως προσθέτει, ο «ισλαμισμός» αποτελεί κάτι διαφορετικό, που δεν είναι ούτε θρησκεία ούτε τρομοκρατία, αλλά είναι ένα πολιτικό κίνημα για την εγκατάσταση της «σαρία» και υπογραμμίζει πως εναντίον του ισλαμισμού πρέπει να ληφθούν μέτρα διότι «καταστρέφει τις αξίες μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Δημητριος Κρυσταλλης

    Ασε μας ρε Τζιτζιφιόγκο.

  2. avatar Τάκης Ευρυτάν

    Για να υποστηρίξη η ΕΕ τα εξωτερικά της σύνορα και να θέλει την Ελλάδα να το δεχτεί αυτό, πρέπει πρώτα η ΕΕ να ξεκαθαρίση επακριβώς ποιά είναι τέλως πάντων αυτά τα σύνορα και να τα γράψει στον χάρτη, χωρίς αβεβαιότητες και γκρίζες ζώνες. Να ανακοινωθούν επίσημα και στην Τουρκία και παντού ποιά είναι τα σύνορα της ΕΕ, χερσαία και θαλάσσια, ποιός ο εναέριος χώρος και ποιά η υφαλοκρηπίδα. Δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι σύνορα που λες ότι δεν ξέρεις που είναι, και να υποστηρίζεις τον άλλον.

  3. avatar voyageur

    Άλλο ένα εθνικιστικό αδηφάγο κτήνος είναι αποφασισμένο να \"κατασπαράξει\" κάθε μορφή αλλοεθνούς ζωής ή διαφορετική της δικής του υποκουλτούρας κι όταν εξαντλήσει, θεωρητικά, τη βορά αυτού του είδους, θα εντοπίσει τη διαφορετικότητα στους ομοεθνείς του, οπόταν αλοίμονό τους. Απύθμενη η μήτρα, που αναπαράγει τους πραγματικούς τρομοκράτες. Ενεργοί πολίτες όλων των λαών, πολιτισμένοι άνθρωποι, αναλογισθείτε ποιος ο κοινωνικός μας ρόλος κι ευθύνη απέναντι σε τέτοια ή παρόμοια φαινόμενα εθνικού ρατσισμού, που εκφράζονται από την παγκόσμια καθεστηκυία τάξη και παράγουν απάνθρωπες πολιτικές!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει