Σε ονειρεμένα μέρη, όχι και τόσο μακριά από τον πολιτισμό, υπάρχουν κάποια μικρά νησιά, όπου το αυτοκίνητο απαγορεύεται. Οι μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια και οι μεταφορές για τις ανάγκες των ντόπιων με γαϊδουράκια ή άλογα, σε κάποια με ποδήλατο ή μηχανάκι και στα μεγαλύτερα υπάρχουν μόνο κάποια αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι επαγγελματίες.

Ύδρα: Το διάσημο διεθνώς κοσμοπολίτικο νησί του Σαρωνικού, η ειδυλλιακή Ύδρα μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Η πόλη, κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στην πλαγιά, γύρω γύρω από το λιμάνι, αποτελεί υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Αγαπημένος προορισμός για τους Αθηναίους το Σαββατοκύριακο, επειδή είναι κοντά, με εύκολη πρόσβαση. Τα γαϊδουράκια είναι το μοναδικό μεταφορικό μέσο του νησιού.


Marettimo, Ιταλία:
Θυμίζει ελληνικά νησιά , με τη χώρα σκαρφαλωμένη ψηλά και με δύο λιμανάκια για να εξυπηρετούνται οι ντόπιο ψαράδες. Το νησί Μαρετίμο βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά από τη Σικελία. Όπως δημοσιεύουν «Τα Νέα»,το μέρος είναι ιδανικό για ξεκούραση, κολύμπι, καταδύσεις και ορειβασία σε κορυφές με υπέροχη θέα. Στα ταβερνάκια θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι.



La isla Graciosa, Κανάρια Νησιά:
Στον ατλαντικό, έξω από το Γιβραλτάρ, απέναντι από τις δυτικές ακτές της Δυτικής Σαχάρας το μικρότερο από το σύμπλεγμα των ηφαιστειογενών νησιών λέγεται Γκρατσιόζα. Η ατραξιόν του νησιού είναι τα εστιατόρια και το Εθνικό Πάρκο της Τιμανφάγια, όπου οι μπριζόλες ψήνονται σε κάποια σημεία του κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου Μοντάνια ντε Φουέγκο.


Porquerolles, Γαλλία:
Το Πορκερόλε είναι το μεγαλύτερο από τα τρία Χρυσά Νησιά και μια από τις πιο καλά κρυμμένες αποδράσεις της περιοχής που βρίσκεται κοντά στην Τουλώνη απέναντι από το Ιερς.
Το νησί έχει ονειρεμένες παραλίες με ψιλή άμμο 30 χιλιομέτρων και πευκοδάση που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Ιδανικό μέρος για περπάτημα, ποδήλατο, ψάρεμα.

Kolocep, Κροατία: Το νησί Κόλοσεπ, στις Δαλματικές Ακτές ανήκει στα νησιά Ελαφιτ, στο αρχιπέλαγος της Αδριατικής. Είναι καταπράσινο με τροπική βλάστηση, 25 μόνο λεπτά με το φέριμποουτ από το Ντουμπρόβνικ. Καταπληκτικό μέρος με κρυστάλλινα νερά, κρυμμένες σπηλιές τις οποίες θα εξερευνήσετε κολυμπώντας, πευκοδάση και ελιές.

Tresco, Μεγάλη Βρετανία: Στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου της Κορνουάλης, το Τρέσκο είναι ένα από τη συστάδα των νησιών Σκίλι. Θα κάνετε ιστιοπλοΐα, ψάρεμα, γουίντ σέρφινγκ, σπα, γιόγκα, περιπάτους στους αρχαίους τάφους, στις παραλίες με αρχαία ναυάγια καθώς και στον Κήπο Abbey με σπάνια τροπικά φυτά.