Η Rita Mattos ξυπνά κάθε πρωί στις 4:20 και δουλεύει έως και 12 ώρες φροντίζοντας για την καθαριότητα στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Ωστόσο από τη στιγμή που οι φωτογραφίες της εν ώρα εργασίας- και όχι μόνο- κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, όχι μόνο κέρδισε πολλούς θαυμαστές που εκδηλώνουν την αγάπη τους και της ζητούν ραντεβού αλλά στρέφεται και προς μια νέα καριέρα: το μόντελινγκ.

Η 23χρονη, που αποκαλείται «Sweeper Babe», αρχικά απέκρουσε την προσοχή που προσέλκυε κατηγορώντας τους θαυμαστές της για διακρίσεις σε βάρος των λιγότερο όμορφων συναδέλφων της.

«Ο κόσμος εκπλήσσεται που βλέπει ένα όμορφο κορίτσι να δουλεύει στην καθαριότητα. Λένε πως θα μπορούσα να βρω μια καλύτερη δουλειά. Αλλά γιατί θα έπρεπε οι οδοκαθαριστές να είναι απαραίτητα άσχημοι; Υπάρχει μια προκατάληψη εναντίον τους», είχε πει σε βραζιλιάνικη εφημερίδα. «Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό που κάνω. Δουλεύω σκληρά αλλά περνάω και πολύ καλά».

Συνειδητοποιώντας όμως πως δεν επρόκειτο για  αστείο αλλά για πραγματικό θαυμασμό, η 23χρονη αποκάλυψη πως ελπίζει τώρα η νεοαποκτηθείσα φήμη της να τη βοηθήσει να βρει μια καλύτερη- συμπληρωματική- δουλειά.

«Αρχικά νόμιζα πως ήταν έναν κακό αστείο και πως ο κόσμος μου ασκούσε κριτική. Μετά όμως κατάλαβα πως τα σχόλια ήταν θετικά, πως επαινούσαν την ομορφιά μου. Οπότε τώρα τα καλοδέχομαι κι ελπίζω όλη αυτή ή έκθεση να μου φέρει μια δουλειά στο μόντελινγκ», τόνισε. «Πολλοί φίλοι μου λένε πως αξίζω αυτή την αναγνώριση. Πάντα ήθελα να γίνω μοντέλο αλλά δεν θέλω να ελπίζω άδικα».

Η Rita, που έχει ήδη ατζέντη, λέει πως είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση σχετική με το μόντελινγκ και είναι πρόθυμη να φωτογραφηθεί και γυμνή.

«Είμαι εδώ για όποια ευκαιρία προκύψει, θα εξαρτηθεί από την προσφορά», λέει. Επιμένει ωστόσο πως δεν θα παρατήσει την πρωινή δουλειά της η οποία, όπως λέει, τη διατηρεί σε φόρμα. «Είναι σκληρή σωματική εργασία, καλή για ένα γυμνασμένο σώμα. Πηγαίνω στο γυμναστήριο κάθε μέρα μετά τη δουλειά. Δεν είμαι ο άνθρωπος που κάνει δίαιτα ή δεν τρώει ό,τι του αρέσει. Πρέπει να φροντίζω το σώμα μου για την παραλία. Το να δείχνω όμορφη στην παραλία είναι το παν, είναι υπέροχο για μένα να ξαπλώνω στον ήλιο φορώντας μπικίνι», εξηγεί.

«Είμαι πολύ ανεξάρτητη. Εργάζομαι από τα 16 μου, πάντα πετύχαινα μόνη τους στόχους μου. Ελπίζω να πραγματοποιήσω όλα τα όνειρά μου», συνεχίζει.

ritamattos2 ritamattos3 ritamattos4 ritamattos5 ritamattos6 ritamattos7

RITA MATTOS