Σε πρωτεύουσα των… δολοφονιών αναδεικνύεται το Ελ Σαλβαδόρ, όπου μόνο τον Ιούνιο σημειώθηκαν 677 δολοφονίες, με τον αριθμό αυτό να ξεπερνά κάθε προηγούμενο μετά το τέλος του 12ετούς εμφυλίου στη χώρα.

Σύμφωνα με το διευθυντή του Ινστιτούτου Νομικής Ιατρικής της χώρας, Miguel Fortin Magana, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων τον περασμένο Ιούνιο ξεπέρασε τα 641 θύματα δολοφονιών, που είχαν σημειωθεί το Μάιο.

Μόλις στο πρώτο εξάμηνο αυτής της χρονιάς έχουν ήδη καταγραφεί 2.965 δολοφονίες, με τον αντίστοιχο αριθμό της περασμένης χρονιάς για το ίδιο χρονικό διάστημα να ανέρχεται στις 1.840 δολοφονίες.

Η βία έχει σημειώσει άνοδο στη χώρα, καθώς οι συμμορίες των δρόμων «ανανέωσαν» τις συγκρούσεις τους, τόσο με τις κυβερνητικές δυνάμεις, όσο και μεταξύ τους, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Η εκεχειρία μεταξύ των συμμοριών, που διήρκεσε για περισσότερο από ένα χρόνο, οδήγησε στη μείωση του μέσου αριθμού καθημερινών δολοφονιών, σε περίπου 6 την ημέρα.

Τον Ιούνιο ο μέσος όρος καθημερινών δολοφονιών ανήλθε στις 22,6.

Ο εμφύλιος στο Ελ Σαλβαδόρ έληξε το 1992. Στα 12 χρόνια που διήρκεσε σκοτώθηκαν 76.000 άνθρωποι και 12.000 εξαφανίστηκαν.

salvador2

salvador3 salvador4 salvador5 salvador6 salvador7 salvador8