Εδώ κι ένα μήνα η μικρή Μελέκ βλέπει μόνο τους τοίχους του δωματίου στο νοσοκομείο όπου αναρρώνει μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού της. «Τι θέλεις;», τη ρωτά ο μπαμπάς της και εισπράττει την πιο δύσκολη απάντηση καθώς, προς το παρόν, δεν μπορεί να της προσφέρει τίποτα από αυτά που ζητά.

«Μη με κάνεις να κλαίω, δεν θέλω να δω κανέναν. Θέλω να γυρίσω σπίτι, θέλω να μπορώ να παίζω και να τρέχω και να κάνω ο,τι θέλω. Δεν θέλω να πονάω, θέλω να φύγω. Αυτό είναι», είπε.

Η ζωή της μικρής Μελέκ και της οικογένειάς της άλλαξε για πάντα στις 13 Μαΐου. Στην περιοχή όπου μένουν τον έλεγχο είχαν οι αντικαθεστωτικοί κι εκεί την ημέρα δέχθηκαν επίθεση από δυνάμεις που πρόσκεινται στον Καντάφι.

Η Μελέκ, ο 3χρονος αδελφός της και η ενός έτους αδελφή της κοιμόντουσαν στο κρεβάτι των γονιών τους.

Ξαφνικά ακούστηκε θόρυβος εκκωφαντικός, η πόρτα του δωματίου εκσφενδονίστηκε, ο τοίχος έγινε κομμάτια και μες στη σκόνη και τους καπνούς η μητέρα τους αναζητούσε τα παιδιά.

Θα ακουστεί απίστευτο αλλά η Μελέκ, που γνώρισε από τα 5 της τόσο πόνο, ήταν η πιο τυχερή ανάμεσα στα αδέλφια. Τα άλλα δύο δεν είναι πια στη ζωή.

Το ένα πόδι της 5χρονης είχε σχεδόν κοπεί, το άλλο είχε σπάσει, όπως και το ένα της χέρι.

Η μητέρα της έστεκε εμβρόντητη.

«Τα σήκωσα στην αγκαλιά μου, το ένα μετά το άλλο», διηγείται στο CNN «Όλη την ώρα προσευχόμουν, “θεέ μου δώσε μου υπομονή’, έλεγα. «Τα δύο μικρά ήταν νεκρά.»

Η Μελέκ μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο και οι γιατροί είπαν πως δεν υπήρχε καμία άλλη επιλογή. Το πόδι της ακρωτηριάστηκε…

Δείτε το βίντεο