Αποζημίωση για τη ζημιά που υφίστανται τα γεωργικά της προϊόντα θα ζητήσει η Ισπανία, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Θαπατέρο, αφού τα ισπανικά αγγούρια αποδείχθηκε ότι δεν ευθύνονται για την επιδημία του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli.

Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι ισπανικά προϊόντα ευθύνονται για την επιδημία αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας, σύμφωνα με αναλύσεις που έγιναν στη χώρα, υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο.

«Θα ήθελα μια σαφέστερη αντίδραση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ειδικά να αποσαφηνίσει ποιοι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά τα σύνορα», επισήμανε ο Θαπατέρο, αναφερόμενος στο ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες σταμάτησαν να αγοράζουν ισπανικά φρούτα και λαχανικά.

«Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν πολύ φιλόδοξο στόχο, να αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατόν την καλή φήμη και την εμπορικότητα όλων των ισπανικών προϊόντων», πρόσθεσε προαναγγέλλοντας πως η Ισπανία θα απαιτήσει από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη.