Aεροπορική επίθεση εναντίον ενός σημείου ελέγχου που διατηρούσαν οι αντικαθεστωτικοί στην περιοχή αλ Ουκάιλα, ανατολικά της πόλης Ρας Λανούφ, εξαπέλυσαν oι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.

Μετά την επίθεση δεκάδες οχήματα μετέφεραν τους εξεγερμένους οι οποίοι αποχωρούσαν από την αλ Ουκάιλα, που βρίσκεται στη γραμμή του μετώπου μεταξύ των εξεγερμένων και των κυβερνητικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση της γειτονικής πόλης Μπρέγκα.

Καπνός αναδυόταν από το σημείο ελέγχου των αντικαθεστωτικών, ενώ η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε διυλιστήριο της Ρας Λανούφ μετά τη χθεσινή αεροπορική επίθεση των κυβερνητικών στρατευμάτων δεν έχει σβήσει ακόμη.

Ο γιος του Καντάφι, ο Σάιφ αλ Ισλάμ, δήλωσε σήμερα ότι είναι βέβαιος για τη νίκη των κυβερνητικών στρατευμάτων επισημαίνοντας σε συνεντεύξεις του σε ιταλικές εφημερίδες ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν ανακαταλάβει το 90% της χώρας.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις της Λιβύης που παραμένουν πιστές στον ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της πόλης Μιζουράτα σε μία προσπάθεια να ανακαταλάβουν το τελευταίο οχυρό των αντικαθεστωτικών στο δυτικό τμήμα της χώρας.