Tην απόφαση έναρξης της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα χαιρετίζει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ».

«Η Ευρώπη θα διασφαλίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, συνεργαζόμενη με τους διεθνείς εταίρους μας», επισημαίνει.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογραμμίζει ότι «πέρα από την αντιμετώπιση της κρίσης αυτό είναι ένα βήμα προς μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή παρουσία στη θάλασσα για την προστασία των ευρωπαϊκών μας συμφερόντων».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει την υποψηφιότητά της

Το προεδρείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) πρότεινε σήμερα ομόφωνα την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για το χρίσμα του επικεφαλής υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αρχηγός του κόμματος, Φρίντριχ Μερτς.

Η απόφαση του ΕΛΚ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα ληφθεί στο συνέδριό του, στις 6-7 Μαρτίου στο Βουκουρέστι και ο κ. Μερτς τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να είναι επίσης ομόφωνη για το πρόσωπο της κυρίας φον ντερ Λάιεν, «ώστε να έχουμε μια σαφή πρόταση και σε ό,τι αφορά το πρόσωπο».

Ο αρχηγός του CDU εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρώτη θητεία της προέδρου της Επιτροπής, τονίζοντας τον ρόλο της στη διαχείριση της πανδημίας, της ύφεσης που την ακολούθησε και του πολέμου στην Ουκρανία και σημείωσε ότι οι μεγάλες προκλήσεις και των επόμενων ετών για την ΕΕ αφορούν την εγγύηση από τη μία πλευρά της ασφάλειας και από την άλλη της ευημερίας των πολιτών της.