Μια μητέρα εντοπίστηκε χτυπημένη και στραγγαλισμένη την περασμένη εβδομάδα σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, ενώ δίπλα της βρέθηκε ένα ματωμένο σίδερο.

Σύμφωνα με την «nypost», η 38χρονη Denisse Oleas-Arancibia ενδέχεται να ήταν εργαζόμενη του σεξ, καθώς έμενε για αρκετές νύχτες κάθε μήνα στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο πριν από περίπου ένα χρόνο, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Η Oleas-Arancibia εικάζεται ότι εργαζόταν για λογαριασμό ενός άνδρα με τον οποίο επικοινωνούσε μέσω της εφαρμογής WhatsApp.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο κάμερας ασφαλείας, στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας να φεύγει από το κτίριο μετά το θάνατο της γυναίκας, ενώ μέσα στο δωμάτιο εντοπίστηκε και μια απόδειξη εστιατορίου.

Ο τόπος του εγκλήματος δείχνει ότι ενδέχεται να υπήρξε διαφωνία στο δωμάτιο, προσθέτουν οι Αρχές.

Πάντως, οι αστυνομικοί δεν έχουν κατονομάσει ακόμα τον ύποπτο.

«Το πτώμα της Oleas-Arancibia εντοπίστηκε από μια καμαριέρα, σκεπασμένο με μια κουβέρτα στις 8 Φεβρουαρίου» αναγραφόταν στη δήλωση των Αρχών, που έλεγε πως «δίπλα της βρέθηκε ένα σίδερο πιτσιλισμένο με αίμα», το οποίο φαίνεται, μάλιστα, σπασμένο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η γυναίκα, που δεν έχει ιστορικό σύλληψης, είχε φτάσει στο ξενοδοχείο το ίδιο πρωί.

Ιατροδικαστής της Νέας Υόρκης έκρινε το θάνατο ως ανθρωποκτονία με αιτία θανάτου τη συμπίεση του αυχένα και το τραύμα στο κεφάλι.

Μια γυναίκα, που διέμενε κοντά στο σπίτι του θύματος, είπε ότι η Oleas-Arancibia είχε μετακομίσει μαζί με τον γιο της στην περιοχή πριν από περίπου ένα μήνα.

«Ήταν πολύ καλοί γείτονες. Μιλούσαμε μόνο «στο πόδι», οπότε δεν την ήξερα τόσο καλά, αλλά ήταν καλοί γείτονες» είπε ένας, επίσης, γείτονάς της.

Ο γιος του θύματος, από την πλευρά του, είπε ότι η μητέρα του φαινόταν νευρική την εβδομάδα πριν τη δολοφονία της.

«Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν σαν λυπημένη», είπε ο Edwin Cevallo. «Ήταν πολύ νευρική και ανησυχούσε».

Η Oleas-Arancibia είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη από το Εκουαδόρ. Ζούσε με τον Cevallos και έναν ανιψιό της, ενώ οι γονείς της και ο μικρότερος γιος της παρέμειναν στη Νότια Αμερική.