Παρά το γεγονός πως ήταν μανιώδης φωτογράφος της άγριας φύσης, ο συνταξιούχος ταχυδρόμος Ρόντνεϊ Χολντμπρουκ δεν περίμενε ποτέ πως θα απαθανάτιζε τον… Ρατατούι στο δικό του υπόστεγο.

Ο Χολντμπρουκ διαπίστωσε μια ημέρα πως τα πράγματα που είχε εγκαταλείψει πεταμένα το προηγούμενο βράδυ σε έναν πάγκο, με έναν μυστηριώδη τρόπο, είχαν τακτοποιηθεί.

Έστησε, λοιπόν, μια κάμερα νυχτερινής όρασης στον πάγκο εργασίας του και έτσι κατέγραψε ένα ποντίκι να μαζεύει μανταλάκια, φελλούς, παξιμάδια και μπουλόνια.

Ο Χολντμπρουκ έδωσε στο ποντίκι το όνομα «Welsh Tidy Mouse», δηλαδή «Γουέλς, το τακτικό ποντίκι». Μάλιστα ο 75χρονος, από το Builth Wells, από την κοινότητα Powys στην κεντρική Ουαλία, ανέφερε πως το ποντικάκι τακτοποιεί το χώρο εδώ και δύο μήνες.

«Στην αρχή παρατήρησα ότι κάποια τροφή, που έβαζα για τα πουλιά, κατέληγε σε κάποια παλιά παπούτσια, που φύλαγα στο υπόστεγο», είπε και πρόσθεσε: «9 στις 10 φορές το ποντίκι θα τακτοποιήσει τη νύχτα. Είναι πραγματικά απίστευτο, που τα έβαλε όλα πίσω στο κουτί. Μπορείτε να απολαύσετε το βίντεο».

Ο κ. Χόλμπρουκ εκτιμά πως πιθανότατα το ποντίκι χρησιμοποιεί τα αντικείμενα, για να κρύψει τους ξηρούς καρπούς που μαζεύει και μέχρι στιγμής αυτό έχει λειτουργήσει υπέρ του. «Δεν μπαίνω στον κόπο να τακτοποιήσω τώρα. Αφήνω τα πράγματα έξω από το κουτί και τα βρίσκω στη θέση τους μέχρι το πρωί», είπε.

Κανένα αντικείμενο δεν φαίνεται να αποθαρρύνει το ποντίκι από το να κάνει τη «δουλειά» του. Έχει καταγραφεί να κουβαλάει τα πάντα, ακόμη και καλώδια. «Το κάνω λίγο και σαν πείραμα. Έχω αφήσει διάφορά πράγματα στον πάγκο, για να δω εάν μπορεί να τα σηκώσει», ανέφερε ο Χόλμπρουκ.