Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα και ανέφερε ότι η Χαμάς κατάσχει οποιαδήποτε καύσιμο υπάρχει στην περιοχή, προκειμένου να μην σταματήσουν να λειτουργούν τα τούνελ της.

«Η Χαμάς χρησιμοποιεί γεννήτριες για να αντλεί αέρα στις σήραγγες εκατοντάδων μιλίων της, οι οποίες προέρχονται από περιοχές αμάχων», είπε ο Yoav Gallant σε δημοσιογράφους.

Επίσης, σύμφωνα με τους The Times of Israel ο υπουργός έδειξε εναέρια πλάνα από αυτό που λέει ότι είναι ένα φρεάτιο τούνελ που χτίστηκε ακριβώς δίπλα σε ένα νοσοκομείο, ενώ σημείωσε ότι «για τον αέρα χρειάζονται λάδι. Για το πετρέλαιο χρειάζονται εμάς».

Ακόμη, ανέφερε ότι το Ισραήλ αναμένεται να εξαπολύσει μια χερσαία επίθεση στη Γάζα σύντομα, η οποία θα είναι μακρά και δύσκολη, και θα έχει στόχο να καταστρέψει ένα τεράστιο δίκτυο σηράγγων που χρησιμοποιούν οι ηγέτες της Χαμάς στην περιοχή, όπως μεταδίδει το The Times of Israel.

Ο Gallant δήλωσε ότι η χερσαία εισβολή θα περιλαμβάνει μεγάλες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αεροπορικές επιδρομές και «θα πάρει πολύ χρόνο», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Υπογράμμισε ότι θα ακολουθήσει μια τρίτη φάση μαχών χαμηλότερης έντασης, καθώς το Ισραήλ καταστρέφει «θύλακες αντίστασης».