Μια ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Γάζα απλά θα επιδεινώσει μια ήδη καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στο παλαιστινιακό έδαφος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Παράλληλα, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι οι προσπάθειες για συμφωνία επί ενός ισορροπημένου ψηφίσματος του ΟΗΕ, όπως το χαρακτήρισε, για την κατάσταση στη Γάζα θα πρέπει να συνεχιστούν.

Χθες, η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας προσωρινή παύση των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για «ανθρωπιστικούς λόγους». Στη συνέχεια, ούτε το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Ρωσία, ζητώντας «ανθρωπιστική εκεχειρία» και απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκούμενη από τον ισραηλινό στρατό Λωρίδα της Γάζας, κατάφερε να συγκεντρώσει τον ελάχιστο αριθμό ψήφων.

«Χρειάζεται να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, χρειάζεται να προσπαθήσουμε για μια ισορροπημένη εναλλακτική. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η δική μας εναλλακτική ήταν πολύ πιο ισορροπημένη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Χρειάζεται να ζητήσουμε κατάπαυση πυρός και δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τις ενέργειες της μίας μόνο πλευράς. Το ψήφισμα θα πρέπει να είναι ισορροπημένο και οι διπλωματικές προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν», είπε ο Πεσκόφ.