Το λινό ύφασμα είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο σεβαστά υλικά που χρησιμοποιούνται στην υφαντουργία, γνωστό για την ανθεκτικότητα, τη φυσική του ομορφιά και τις εξαιρετικές του ιδιότητες. Η παραγωγή του είναι μια από τις παλαιότερες μορφές υφαντουργίας, με αρχαιολογικά ευρήματα να δείχνουν ότι χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαία Αίγυπτο.

Εκτός από την αντοχή του στη φθορά, το λινό ύφασμα είναι εξαιρετικά αναπνεύσιμο, επιτρέποντας στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα. Αυτό το καθιστά ιδανικό για τον ζεστό καιρό, καθώς κρατά το σώμα δροσερό. Έχει υψηλή απορροφητικότητα και στεγνώνει γρήγορα, γι’ αυτό και είναι εξαιρετική επιλογή για πετσέτες, σεντόνια και καλοκαιρινά ρούχα. Έχει μια φυσική, ρουστίκ αισθητική με ελαφριά γυαλάδα. Επίσης, είναι υποαλλεργικό και φιλικό προς το περιβάλλον, αφού απαιτεί λιγότερα φυτοφάρμακα από άλλες καλλιέργειες.

Από την άλλη, το λινό είναι επιρρεπές στο τσαλάκωμα, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό από ορισμένους. Μπορεί να είναι σκληρό και τραχύ στην αφή σε σύγκριση με άλλα υφάσματα, αν και μαλακώνει με τη χρήση και τις πλύσεις. Συχνά είναι πιο ακριβό από άλλα υφάσματα λόγω της διαδικασίας παραγωγής και των ιδιοτήτων του.

Το λινό είναι το ύφασμα που ορίζει κάθε καλοκαίρι και αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΕ ΣΤΥΛ ΠΙΤΖΑΜΑΣ ΜΕ ΛΙΝΟ ZARA WOMAN COLLECTION 29,95€
ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΣΟΥΡΕΣ ΜΕ ΛΙΝΟ ZARA 29,95€
ΜΕΣΑΤΟ ΜΠΛΕΪΖΕΡ ΜΕ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΛΙΝΟ ZARA 69,95€ 
ΜΙΝΤΙ ΣΕΜΙΖΙΕ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΛΙΝΟ ZARA 39,95€ 
ΑΜΑΝΙΚΗ ΟΛΟΣΩΜΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΛΙΝΟ ZARA 39,95€ 
ΜΙΝΤΙ ΦΟΥΣΤΑ ΚΑΠΑ ΜΕ ΛΙΝΟ ΖΩΝΗ ZARA 35,95€ 
ΦΑΡΔΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΜΕ ΛΙΝΟ ZARA 29,95€ 
ΜΙΝΤΙ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΚΕΝΤΗΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ZARA 39,95€
ΖΙΠ-ΚΙΛΟΤ ΜΕ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ ZARA 35,95€ 
ΜΙΝΤΙ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΑΤΗ ZARA 29,95€