Η εμπιστοσύνη, η κοινή αίσθηση του χιούμορ και η ειλικρίνεια κρίνονται ως τρεις από τους πιο σημαντικούς παράγοντες σε μια σχέση.

Ωστόσο, φαίνεται ότι μερικά άλλα στοιχεία είναι απαραίτητα για να αντέξει μια μακροχρόνια αγάπη.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη στη Μ. Βρετανία και την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, τα ζευγάρια που συμμετείχαν σε αυτήν αποκάλυψαν ότι το μυστικό ενός ευτυχισμένου γάμου είναι… διπλό.

Δηλαδή, να τα έχεις όλα διπλά: δύο αυτοκίνητα, δύο μπάνια μέσα στο σπίτι, δύο τηλεοράσεις κ.τ.λ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι τα ζευγάρια τοποθέτησαν το «τακτικό σεξ» μόλις στην 20η θέση των 50 «μυστικών για ένα ευτυχισμένο γάμο».

Το να τα πηγαίνει κανείς καλά με τους φίλους του συντρόφου του και την οικογένειά του, το να μην έχει στη λίστα των φίλων του στο Facebook πρώην συντρόφους και το να διατηρεί ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό, είναι μερικά ακόμη από τα στοιχεία που τα 2.000 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι οδηγούν σε έναν ευτυχισμένο γάμο.

Επίσης, το να θυμάται κανείς επετείους και γενέθλια και το να λέει συχνά «σ’ αγαπώ» βοηθά στη διατήρηση μιας αρμονικής κι ευτυχισμένης σχέσης.

Ακόμη, οι συχνές αγκαλιές και τα χάδια, το φιλί της καληνύχτας πριν από τον ύπνο και της καλημέρας προτού φύγει κανείς από το σπίτι, αποτελούν επίσης κινήσεις που βοηθούν στη διατήρηση μιας καλής σχέσης, όπως και το μοίρασμα των γονεϊκών και άλλων καθηκόντων.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, η επικοινωνία είναι αυτή που «κρατά» τους ανθρώπους μαζί, είτε είναι λεκτική είτε μη λεκτική.

Οι συζητήσεις, το γέλιο και η ενασχόληση με πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους –όπως συμβαίνει στην αρχή κάθε σχέσης- είναι μερικά ακόμη στοιχεία που πρέπει να σας συνοδεύουν σε όλη σας την κοινή ζωή.