Ο τύπος του νυφικού που θα επιλέξετε θα καθορίσει και το στυλ του χτενίσματος που θα κάνετε. Η επιλογή του χτενίσματος είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία που αποτελούν την ολοκληρωμένη εικόνα της νύφης εκείνη την ημέρα, γι αυτό και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Καλό θα ήταν να ξεφυλλίσετε κάποια περιοδικά ή να κοιτάξετε στο διαδίκτυο να δείτε ορισμένα χτενίσματα από τις διάσημες κυρίες ώστε να έχετε ορισμένα χτενίσματα στο μυαλό σας. Να έχετε στο μυαλό σας το συνολικό στυλ που θέλετε, για να μην παρασυρθεί τε από κάτι που σας έκανε απλά εντύπωση ή είναι της μόδας ή είναι απλά διαφορετικό, αλλά τελικά δυστυχώς δε σας ταιριάζει.

Μήκος μαλλιών

Το μήκος των μαλλιών σας, οι τάσεις της μόδας, καθώς και το προσωπικό σας γούστο είναι παράγοντες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του νυφικού σας χτενίσματος. Αν έχετε αποφασίσει να βάψετε τα μαλλιά σας, καλό θα είναι να ενημερώσετε τον κομμωτή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα για να σας πει τον ιδανικό χρόνο που θα πρέπει να γίνει αυτο. Ομοίως αν θέλετε να κάνετε περμανάντ ή να τα αφήσετε μπούκλες. Σαφέστατα αν έχετε μακριά μαλλιά θα έχετε και περισσότερες επιλογές για να κάνετε ένα εντυπωσιακό χτένισμα.

Κοντά μαλλιά

Αν πάλι τα μαλλιά σας είναι κοντά και θα θέλατε να τα μακρύνεται ….κι αυτό γίνεται, μπορείτε να βάλετε εχτενσιον, είναι κάτι που πολλές νύφες στη σημερινή εποχή το κάνουν για να έχουν πληθώρα επιλογών στο χτένισμά τους. Επιλογές όπως ασύμμετρο κούρεμα, «κολλημένα» μαλλιά στο κεφάλι, χτένισμα με πολύ ή λιγότερο όγκο, αφέλειες καλό είναι να φροντίσετε να τις γνωρίζει ο κομμωτής σας για να σας προτείνει την ιδανική επιλογή για εσάς. Να είστε σίγουρες ότι ο κομμωτής σας, σας έχει λύση, στη κάθε σας ανάγκη, οπότε μην αγχωθείτε και μη φοβηθείτε να τολμήσετε κάτι ξεχωριστό για εκείνη τη ξεχωριστη ημέρα.

Κομμωτής

Να έχετε στο νου σας ότι όσο πιο νωρίς επισκεφτείτε το κομμωτή σας, τόσο πιο πολύ χρόνο θα έχετε για να τροποποιήσετε ή να αλλάξετε κάποια γνώμη. Πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να συμβουλευτείτε περισσότερους από έναν κομμωτές, αν νοιώθετε ότι δεν σας ικανοποιούν οι προτάσεις που θα σας κάνει. Κάντε περισσότερα από ένα δοκιμαστικά χτενίσματα αν θεωρείται ότι κάποιο χτένισμα είναι μακριά από το δικό σας γούστο και στυλ. Φροντίστε να μην κάνετε υπερβολές!

Μπορείτε να τα αφήσετε επιμελώς ατημέλητα, πιασμένα πίσω, πιασμένα στο πλάι, με κοτσίδες απλές, με κότσο σινιόν, να πέφτουν ελεύθερα στους ώμους, καθώς και να τοποθετήσετε κάποια αξεσουάρ που θα σας υποδείξει ο κομμωτής σας.

Δοκιμαστικά

Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών φροντίστε να έχετε μαζί σας μια φωτογραφική μηχανή έτσι ώστε να συγκρίνετε τα χτενίσματα, και να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Προσοχή, Σωστό θα ήταν να έχετε ενημερώσει το κομμωτή σας αν θέλετε να φορέσετε κάποιο αξεσουάρ για να το γνωρίζει πριν αρχίσετε τις πρόβες.

Πηγή: gamosinfo.gr