Εμπόδια στην εμφάνιση των μαλλιών, στέκονται διάφορα προβλήματα. Από αυτά τα συνηθέστερα είναι η πιτυρίδα, η λιπαρότητα και η τριχόπτωση. Διαβάστε πού οφείλονται και πώς αντιμετωπίζονται…

Τριχόπτωση

Αίτια:

– Μια περίοδος αναστάτωσης του οργανισμού, όπως μετά τον τοκετό ή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

– Κάποια ανωμαλία στη λειτουργία του θυρεοειδή.

– Μια διαταραχή των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης.

– Μια κρίση άγχους, μια μη ισορροπημένη διατροφή ή η αλλαγή εποχής.

Λύση:

Η επίσκεψη στο δερματολόγο θεωρείται απαραίτητη. Τώρα τα μαλλιά σας χρειάζονται εντατική θρέψη με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα τροφοτονωτικά συστατικά, τα οποία εμπεριέχονται σε χάπια, συμπληρώματα διατροφής και σε ειδικά προϊόντα που θα βρείτε στα φαρμακεία.

Προσοχή!

Η διατροφή σας πρέπει να αλλάξει. Τα αβγά και το κρέας, για παράδειγμα, είναι πλούσια σε θειούχα αμινοξέα L-κυστεΐνη και L-κυστίνη, συστατικά απαραίτητα για τη σύνθεση των πρωτεϊνών που αποτελούν την τρίχα.

Πιτυρίδα

Αίτια:

– Αν διαρκεί για λίγο, τότε μπορεί να οφείλεται στα πολύ συχνά λουσίματα, στη συχνή χρήση σεσουάρ ή στα πολύ σκληρά σαμπουάν.

– Αν επιμένει, τότε τα αίτια μπορεί να είναι κάποιες δερμοτολογικές νόσοι, όπως σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, ψωρίαση ή και ατοπικό έκζεμα.

– Όμως και το στρες ή κάποιο ορμονικό πρόβλημα μπορεί να προκαλέσουν πιτυρίδα, εφόσον και αυτά διαταράσσουν τις εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων.

Λύση:

Ειδικά προϊόντα (λοσιόν και σαμπουάν), των οποίων η ειδική σύνθεση βοηθά την επιδερμίδα στο τριχωτό της κεφαλής να ξαναβρεί τη φυσική της ισορροπία.

Προσοχή!

Τα γλυκά, τα αλμυρά και τα λιπαρά εντείνουν την τριχόπτωση.

Λιπαρότητα

Αίτια:

Συχνά είναι το αποτέλεσμα ορμονικών διαταραχών της εφηβείας, της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης, φάσεων δηλαδή της ζωής κατά τις οποίες υπερδραστηριοποιούνται οι σμηγματογόνοι αδένες.

Όμως, μπορεί να ευθύνονται και το στρες ή η κακή διατροφή.

Λύση:

Αποφεύγετε τα συχνά λουσίματα με κοινά σαμπουάν, τα καυτερά φαγητά, το στέγνωμα με σεσουάρ, τα μαλακτικά και χρησιμοποιείτε τα ειδικά προϊόντα που θα σας συστήσει ο γιατρός σας.

Πηγή: belife.gr