Υλικά για 4-6 άτομα

2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο λάδι για το σοτάρισμα
λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
150 γραμμάρια τυρί ρικότα
100 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια jumbo
1 μικρό μπρόκολο ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό ζεματάμε τα κοχύλια για 2 λεπτά ίσα–ίσα να είναι λίγο μαλακά, αλλά όχι και τελείως σκληρά, και τα κρατάμε στη άκρη να κρυώσουν.

Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μία σκελίδα σκόρδο. Ρίχνετε και το μπρόκολο να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.

Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί ρικότα, την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και τ’ αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις. Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.

Τ’ αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.

Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίχνετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε τη ζάχαρη και αφήστε να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.

Μόλις κρυώσει το μπρόκολο, ρίχνετε μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε.

Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίστε να γεμίζετε τα κοχύλια με το μείγμα μπρόκολο- τυριού με τη βοήθεια ενός κορνέ.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κοχύλια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.