Μη φοβηθείτε να φάτε στις γιορτές

Ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της δυσπεψίας με τα πεπτικά ένζυμα Ultimate Digestive Enzyme


ΓΥΝΑΙΚΑ
20:00
15/12/2018
Μη φοβηθείτε να φάτε στις γιορτές
loading

Το Ultimate Digestive Enzyme είναι ένα μίγμα από 7 φυτικά ένζυμα που διασπούν λίπη, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και βοηθούν στην αποφυγή των ενοχλητικών συμπτωμάτων της δυσπεψίας όπως φουσκώματα, καούρες, κράμπες κλπ.

Τι να περιμένετε όταν παίρνετε πεπτικά ένζυμα:

Θα χωνέψετε καλύτερα το φαγητό σας και θα αισθανθείτε πιο άνετα

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένα τρόφιμα δε φαίνεται να σας «ταιριάζουν» γιατί αισθάνεστε φούσκωμα μετά την κατανάλωσή τους ή έχετε δυσάρεστα αέρια. Ένας λόγος για τον οποίο αυτό μπορεί να συμβεί είναι ότι δε μπορείτε να χωνέψετε σωστά αυτές τις τροφές οι οποίες παραμένουν άπεπτες και ζυμώνονται παράγοντας αέρια μέσα στο γαστρεντερικό. Τα ένζυμα μπορούν να σας βοηθήσουν να αφομοιώσετε καλύτερα τις  τροφές και φυσικά να αισθάνεστε καλύτερα.

Θα απορροφήσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το φαγητό σας

Το φαγητό δε μπορεί να σας προσφέρει τα θρεπτικά του συστατικά αν αυτά δε διασπαστούν ολοκληρωτικά. Τα ένζυμα διασπούν τις τροφές που είναι δύσκολο να αφομοιωθούν, απελευθερώνοντας το πλήρες φάσμα των θρεπτικών ουσιών τους.

Μπορεί να χορταίνετε με λιγότερη ποσότητα τροφής.

Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι η λήψη πεπτικών ένζυμων τους κάνει να αισθάνονται πιο «χορτάτοι» με το φαγητό που τρώνε, πιθανώς επειδή είναι απορροφάται και αφομοιώνεται καλύτερα. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να παρατηρήσετε μείωση της πείνας και της λαιμαργίας.

Τακτικότερες επισκέψεις στην τουαλέτα

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά λήψη ενζύμων, μπορεί να παρατηρήσετε ότι έχετε πιο συχνές κινήσεις του εντέρου. Αυτό είναι ένδειξη ότι η πέψη σας έχει γίνει πιο αποτελεσματική και τα απόβλητα των τροφών κινούνται πιο γρήγορα μέσω του συστήματός σας.

Περισσότερη ενέργεια

Όταν αφομοιώνετε πιο ολοκληρωμένα το φαγητό σας, μπορείτε να ωφεληθείτε πλήρως από ό,τι τρώτε. Καθώς το σώμα σας τροφοδοτείται καλύτερα, μπορεί να αισθανθείτε πιο ενεργητικοί.

Τι είναι τα ένζυμα;

Εάν θυμάστε τη λέξη «ένζυμο» από το μάθημα της βιολογίας στο σχολείο, αλλά δε μπορείτε να θυμηθείτε τι είναι, δεν είστε  οι μόνοι. Τα ένζυμα είναι μεγαλομόρια πρωτεΐνης, βρίσκονται σε κάθε ζωντανό οργανισμό και δρουν έτσι ώστε να:

  • μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια
  • υποστηρίζουν το «χτίσιμο» νέων κυττάρων
  • ελέγχουν τη μεταβολική διαδικασία
  • επιταχύνουν τις βιοχημικές αντιδράσεις

Με απλά λόγια, ένα ένζυμο είναι μια ουσία που προκαλεί μια αντίδραση. Τα ένζυμα είναι σαν τα μπουζί στον κινητήρα του αυτοκινήτου: χωρίς αυτά, δεν πηγαίνετε πουθενά. Στην πραγματικότητα, τα ένζυμα χρειάζονται για να θέσουν σε κίνηση πάνω από 5.000 αντιδράσεις στο σώμα!

Τι είναι τα ένζυμα της πέψης;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ένζυμων, αλλά 2 βασικά είδη εμπλέκονται στη διαδικασία της πέψης δρώντας σαν καταλύτες:

Τα πεπτικά ένζυμα είναι σαν ψαλίδια τα οποία τεμαχίζουν τις τροφές που τρώμε σε πολύ μικρές βασικές δομικές μονάδες, ώστε να τις απορροφά ο οργανισμός μας και να τις χρησιμοποιεί στη δημιουργία κυττάρων, ιστών, οργάνων, αδένων. Παράγονται ενδογενώς από το πάγκρεας, το στομάχι, τους σιελογόνους αδένες και το λεπτό έντερο.

Τα τροφικά ένζυμα βρίσκονται αποκλειστικά στις ωμές τροφές οι οποίες, όταν δεν καταναλώνονται φρέσκες, αποσυντίθενται δηλαδή «κυριολεκτικά» τρώνε τον εαυτό τους. Δυστυχώς, όταν οι τροφές μαγειρεύονται / επεξεργάζονται / παστεριώνονται,  αυτά τα ένζυμα καταστρέφονται από τη θερμότητα. Χωρίς τα απαραίτητα ένζυμα από τη διατροφή, το σώμα μας πρέπει να δουλεύει δύο φορές πιο σκληρά για να παράγει τα ένζυμα από μόνο του.

Όταν τα πράγματα πάνε στραβά

Πολλοί από εμάς δεν έχουν όλα τα ένζυμα που χρειάζονται για βέλτιστη πέψη, και αυτό γιατί:

  • Καθώς μεγαλώνουμε, η ικανότητά μας να παράγουμε πεπτικά ένζυμα μειώνεται
  • Μερικοί άνθρωποι δεν παράγουν ποτέ κάποια ένζυμα. Για παράδειγμα, τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη στερούνται του απαραίτητου ενζύμου για την πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Το άγχος, η καφεΐνη, το αλκοόλ και η εγκυμοσύνη μπορούν να μειώσουν την παραγωγή ενζύμων
  • Ορισμένες δίαιτες, όπως οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή σε φυτικές ίνες, μπορούν να παρουσιάσουν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα χωρίς τα κατάλληλα ένζυμα
  • Δεν τρώμε αρκετές ή καθόλου ωμές ανεπεξέργαστες φρέσκες φυτικές τροφές

Αν συντρέχουν ένας ή περισσότεροι από τους παραπάνω λόγους, ίσως ένα καλό αξιόπιστο συμπλήρωμα ένζυμων μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη βελτίωση της πέψης.

Η πρόταση της Flora

Το Ultimate Digestive Enzyme περιέχει 7 διαφορετικά ένζυμα φυτικής προέλευσης, τα οποία έχουν τις παρακάτω ιδιότητες: Αμυλάση= διασπά το άμυλο σε απλά σάκχαρα, Κυτταρινάση = διασπά τις φυτικές ίνες, μετατρέπει την κυτταρίνη σε γλυκόζη, Λακτάση =  Διασπά τη λακτόζη, βοηθά την πέψη των γαλακτοκομικών, Λιπάση = διασπά τα λίπη,  Πρωτεάση = διασπά τις πρωτεΐνες, έχει ισχυρή ινολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση,  Βρομελίνη = διασπά τις πρωτεΐνες, έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση, Άλφα-γαλακτοσιδάση = διασπά τροφές που παράγουν αέρια (όπως φασόλια), υδρολύει τους ραφιναρισμένους υδατάνθρακες

Τα πεπτικά ένζυμα του Ultimate Digestive Enzyme βοηθούν προφανώς την πέψη. Δεδομένου ότι όλα τα άλλα οργανικά συστήματα εξαρτώνται από το πεπτικό για να λειτουργούν αποτελεσματικά, συνακόλουθα τα πεπτικά ένζυμα επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα σας!

Παρασκευάζεται από τη Flora Ltd., Canada και διανέμεται αποκλειστικά από τη MedMelon.

τηλ. 2310 449 441

medmelon.gr  

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει