Τι να κάνετε όταν το παιδί διαμαρτύρεται ότι βαριέται

Δείτε τις συμβουλές


ΓΥΝΑΙΚΑ
9:08
09/05/2018
Τι να κάνετε όταν το παιδί διαμαρτύρεται ότι βαριέται
loading

Ποιος γονιός δεν έχει ακούσει το παιδί του να λέει ότι βαριέται και ότι δε βρίσκει κάτι ενδιαφέρον να ασχοληθεί; Επειδή λίγο-πολύ όλοι το έχουμε βιώσει, το ερώτημα είναι πώς πρέπει να χειριστείτε την κατάσταση. Το mother.gr προτείνει κάποιες λύσεις:

Ρωτήστε το παιδί τι θα ήθελε να κάνει, με τι θα ήθελε να ασχοληθεί αν ήταν στο χέρι του. Αν κάθε φορά ζητάει και άλλα πράγματα για να διώξει την πλήξη του, θα πρέπει να αναλάβετε δράση για να μη γίνει ανικανοποίητο και αχάριστο.

Πείτε στο παιδί ότι έχει πάρα πολλά παιχνίδια και γενικά άπειρες επιλογές να γεμίσει δημιουργικά το χρόνο του και θα πρέπει να επιλέξει μια από αυτές. Δεν είναι λογικό να μην το ικανοποιεί συστηματικά κάποια από τις πολλές εναλλακτικές που έχει.

Ενδεχομένως μπορείτε να του προτείνετε και κάποιες νέες δραστηριότητες εκτός σπιτιού που θα μπορούσαν να το ενδιαφέρουν (πχ αθλητισμός, μουσική κτλ). Μια τέτοια πρωτοβουλία θα φανεί χρήσιμη, ιδιαίτερα αν το παιδί σας είναι ενεργητικό και δραστήριο και γι’αυτό βαριέται εύκολα.

Δώστε του επίσης να καταλάβει ότι δεν είναι απαραίτητο να ασχολείται πάντα με κάτι αν δε νιώθει την ανάγκη. Είναι θεμιτό, για παράδειγμα, να υπάρξουν στιγμές που θα περάσει ευχάριστα το χρόνο του απλά και μόνο με το να κάθεται ήσυχο με την υπόλοιπη οικογένεια στο σαλόνι.

Ακόμα και σε περιόδους διακοπών, μην αφήνετε στην άκρη τον προγραμματισμό της καθημερινότητας του παιδιού. Μπορεί να μην τηρούνται τα πάντα με τη…θρησκευτική ευλάβεια όπως τον υπόλοιπο καιρό, όμως αν δεν υπάρχει ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, είναι δεδομένο ότι το παιδί θα βαριέται απίστευτα έχοντας βγει εντελώς έξω από τα νερά του.

Περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο mother.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει