Τα πέντε πράγματα που πρέπει να διδάξει μια μαμά στην κόρη της

Μην της λέτε συνεχώς πόσο όμορφη είναι


ΓΥΝΑΙΚΑ
9:18
08/05/2018
Τα πέντε πράγματα που πρέπει να διδάξει μια μαμά στην κόρη της
1
loading

Η ανατροφή είναι πολυσύνθετη και ένα κομμάτι της είναι να διδάξετε κάποια πράγματα την κόρη σας ως μαμά:

  • Μην της λέτε συνεχώς πόσο όμορφη είναι γιατί θα πάρει το μήνυμα ότι η εμφάνιση είναι μέσο να πάει μπροστά στη ζωή της και θα της δίνει πολύ μεγαλύτερη σημασία από όσο πρέπει.
  • Θα πρέπει να είναι ευγενική με τους ανθρώπους που συναναστρέφεται. Αυτό όμως έχει νόημα αν γίνεται αυθόρμητα και όχι προσποιητά για να γίνει αρεστή. Γιατί άλλωστε το πιο σημαντικό είναι να είναι ο εαυτός της.
  • Να προσπαθεί να αφήνει το στίγμα της με την προσωπικότητά της οπουδήποτε κι αν βρίσκεται. Και πάλι όμως με το να είναι ο εαυτός της και όχι χρησιμοθηρικά.
  • Κάτι ακόμα που πρέπει να διδάξετε την κόρη σας είναι να ελέγχει κατά το δυνατόν περισσότερο φόβους και ανασφάλειες και να κυνηγάει με συνέπεια τους στόχους και τα όνειρά της. Να μη συμβιβάζεται δηλαδή εύκολα με κάτι συμβατικό.
  • Τέλος, μάθετέ την να σέβεται τη διαφορετικότητα και την αντίθετη άποψη και να μην κατακρίνει οτιδήποτε διαφέρει από αυτά που έχει η ίδια στο μυαλό της.

Περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο mother.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΜΑΜΑΚΑ

    Δυστυχώς τα πρότυπα που καλλιεργούνται από τα ΜΜΕ και όχι μόνο, και με δεδομένο ότι από ένα σημείο και μετά οι επιρροές εκτός οικογενειακής εστίας είναι πολύ πιο ισχυρές, ακυρώνουν πολλές φορές τις φιλότιμες προσπάθειες για σωστή ανατροφή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει