Τι να κάνετε όταν το παιδί είναι ακατάστατο

Nα έχετε στο μυαλό σας ότι ένα παιδί μπορεί να γίνει τακτικό σταδιακά και από μια ηλικία και μετά


ΓΥΝΑΙΚΑ
12:13
26/02/2018
Τι να κάνετε όταν το παιδί είναι ακατάστατο
2
loading

Έχετε βαρεθεί να βλέπετε ακατάστατο το δωμάτιο του παιδιού σας και να μαζεύετε συνεχώς τα παιχνίδια που είναι διασκορπισμένα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο;

Το mother.gr είναι εδώ για να σας προτείνει πώς θα μάθετε το παιδί σας να είναι τακτικό:

Δώστε το καλό παράδειγμα: όπως σε οτιδήποτε αφορά την ανατροφή, οι γονείς λειτουργούν ως παράδειγμα για τα παιδιά. Αν λοιπόν δεν είσαστε τακτικοί, μην περιμένετε να γίνει το παιδί.

Υποδείξτε τη σωστή θέση κάθε πράγματος: αυτό που μπορείτε εύκολα να κάνετε, είναι να του εξηγήσετε ποια είναι η θέση του κάθε αντικειμένου, έτσι ώστε να το καταγράψει στο υποσυνείδητό του για το μέλλον.

Προσφέρετε βοήθεια: τον πρώτο καιρό ό,τι χρήσιμο να το βοηθάτε οικειοθελώς να μαζέψει το δωμάτιό του και παράλληλα να βρείτε έναν… παιχνιδιάρικο τρόπο να του δείξετε πόσο χρήσιμο είναι το συμμάζεμα.

Μην το κάνετε να νιώθει άσχημα: ούτε οι φωνές, ούτε οι απειλές προσφέρουν κάτι. Ενημερώστε ήρεμα το παιδί ότι καθημερινά, σε συγκεκριμένη ώρα πρέπει να τακτοποιεί το δωμάτιο, έτσι ώστε να του γίνει σταδιακά βίωμα.

Σε κάθε περίπτωση, να έχετε στο μυαλό σας ότι ένα παιδί μπορεί να γίνει τακτικό σταδιακά και από μια ηλικία και μετά. Οι προσπάθειές σας για να το βοηθήσετε να μπει στον ίσιο δρόμο πρέπει να χαρακτηρίζονται από υπομονή κι επιμονή και όλα θα γίνουν!

Περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο mother.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar κοκος4

    πολύ κουβέντα....απλά τα βάζεις σε μια σακούλα και κάνεις ότι τα πετάς από το παράθυρο, ενίοτε το κάνεις ... εκεί να δείτε για πότε τα μαζεύει....

  2. avatar Yiannisg

    Ναι ναι...στα λόγια κτίζω κι εγώ παλάτια.....
    Άλλο.η θεωρεία άλλο η πράξη.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει