Βάζουμε σε μπολ το λάδι και το κρασί. Προσθέτουμε το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει. Ανάλογα με το αλεύρι μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο από τα 450 γρ. που δίνεται στα υλικά.

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε κομμάτια μεγάλα. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε χοντρό φύλλο, το πασπαλίζουμε με σουσάμι και το πιέζουμε (με πλαστράκι) για να κολλήσει καλά στη ζύμη.

Γυρίζουμε το φύλλο μας από την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο. Πατάμε και πάλι με το πλαστράκι για να κολλήσει.

Κόβουμε με το ροδάκι της πίτσας λωρίδες από το ζυμάρι και τις στρίβουμε 2-3 φορές.

Αραδιάζουμε τα κριτσίνια σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Υλικά
2/3 κούπας ελαιόλαδο
2/3 κούπας λευκό κρασί
2 κ.γ. αλάτι κοφτά (περίπου 8-9 γρ.)
1/2 φακελάκι baking powder(10 gr.)
450 gr. περίπου αλεύρι για το πασπάλισμα σουσάμι παπαρουνόσπορο

Πηγή: Συνταγές από σπίτι