Κουλουράκια με άρωμα από πορτοκάλι και φρέσκο βούτυρο…

Υλικά:

750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 ποτήρι φρέσκου χυμού πορτοκαλιού σουρωμένου
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
250 γρ φρέσκο βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωμάτιο

Οδηγίες:

Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.

Κατόπιν,προσθέτουμε τη βανίλια, το χυμό και το καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε με το χέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά, αλλά εξαρτάται και από το πόσο ξεροψημένα μας αρέσουν).

Πηγή: sintagespareas.gr