Ένα χορταστικό πιάτο για όσους αγαπούν το καλό φαγητό!

ΥΛΙΚΑ

* 500 γρ χυλοπίτες
* 1 κόκορα (η κότα) περίπου 1 ½ κιλό
* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 150 γρ πιπεροσαλάτα
* 2 φλιτζάνια νωπή ντομάτα τριμμένη
* 10 λιαστές ντομάτες στο ελαιόλαδο
* 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
* αλάτι
* πιπέρι κόκκινο & πιπέρι σε κόκκους
* Μπάτσιο η κεφαλοτύρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τον κόκορα και τον κόβουμε σε μερίδες.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο λάδι τον κόκορα μόλις αρχίσει να παίρνει ξανθό χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αφού ροδίσει καλά ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί να σβήσει και στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεροσαλάτα, αλάτι , πιπέρι ,την νωπή ντομάτα, το υπόλοιπο λάδι, νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει ωσότου δούμε ότι έχει μαλακώσει ο κόκορας .

Μόλις μαλακώσει βγάζουμε τον κόκορα από την κατσαρόλα και στον ίδιο ζουμί βράζουμε για 15 λεπτά της χυλοπίτες στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς .

Τοποθετούμε της μερίδες του κόκορα σε μια γάστρα η σε νταβά (ταψί με καπάκι), ρίχνουμε μέσα τις λιαστές ντομάτες της χυλοπίτες ., σκεπάζουμε τη γάστρα και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο χαμηλώνοντας την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς. Αφήνουμε να ψηθεί για 25 με 30 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, έτσι όπως είναι ζεστό ρίχνουμε από πάνω τριμμένο Μπάτσιο η κεφαλοτύρι.