Το γύρο των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε η ταλαντούχα bodypainter Natalie Fletcher για χάρη του έργου της με τίτλο «100 Bodies Across America», στο πλαίσιο του οποίου φιλοτεχνούσε έναν διαφορετικό «καμβά» σε κάθε πολιτεία.

Το πρότζεκτ διήρκεσε 200 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η 29χρονη καλλιτέχνιδα διένυσε σχεδόν 50.000 χιλιόμετρα και ζωγράφισε 140 διαφορετικά «μοντέλα».

Η Fletcher ζωγραφίζει τα μοντέλα της με τρόπο που να ενσωματώνονται στο τοπίο σε τέτοιο βαθμό που μερικές φορές χρειάζεται να ψάξεις για να τα βρεις.

Το πρότζεκτ άρχισε στις 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 24 Αυγούστου.

«Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει. Ξέχασα πώς είναι να κοιμάμαι στο κρεβάτι μου, να έχω μια ελεύθερη μέρα χωρίς δουλειά, να φροντίζω τον εαυτό μου όποτε θέλω.  Κάποιες φορές έφτανα σε μία πολιτεία χωρίς να ξέρω κανέναν και απλώς ήλπιζα να βρω κάποιον και ένα μέρος να ζωγραφίσω», εξηγεί στη Daily Mail.

Εννιά στους δέκα ανθρώπους που έκαναν τα «μοντέλα» της 29χρονης δεν είχαν ξανακάνει bodypainting ποτέ.

Συνολικά έκανε 101 διαφορετικά έργα τα οποία σκοπεύει αργότερα να κάνει βιβλίο, έκθεση και ταινία.

Η ιδέα της γεννήθηκε πριν από 3,5 χρόνια αλλά οι οικονομικές δυσκολίες δεν της επέτρεψαν να οργανώσει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.

«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα πως δεν στεναχωριέμαι που τελείωσε», λέει, «όταν έβγαλα την τελευταία φωτογραφία από τον τελευταίο μου ‘πίνακα’ ξέσπασα σε κλάματα- τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, ανακούφιση, εξάντληση, ευγνωμοσύνη, υπερηφάνεια. Δούλεψα με χιόνι, ανέμους, υγρασία, βροχή, αστυνομικούς και πολλά άλλα που κάνουν αυτή τη δουλειά τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχω αντιμετωπίσει ποτέ. Αν έχει αρκετή επιτυχία σκοπεύω να το συνεχίσω σε όλο τον κόσμο, με πρώτο σταθμό την Ευρώπη».

nataslfk11 nataslfk10 nataslfk9 nataslfk8 nataslfk7 nataslfk6 nataslfk5 nataslfk4 nataslfk3 nataslfk2 nataslfk1

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.