Πολλοί είναι εκείνοι που μοιράζονται στα κοινωνικά δίκτυα, συχνά βίντεο με τις ακραίες αντιδράσεις από τις γάτες τους στη θέα ενός αγγουριού.

Όσο κι αν φαίνεται, μάλιστα, παράξενο υπάρχει μια εξήγηση. Όπως έχει αναφέρει σε συνέντευξή της στο National Geographic η Τζιλ Γκόλντμαν, επιστήμονας που ειδικεύεται στην ανάλυση συμπεριφοράς ζώων τα αγγούρια πυροδοτούν τα φυσικά αντανακλαστικά τρόμου των γατών.


«Με μια τρομακτική αντίδραση μια γάτα θα προσπαθήσει συχνά να φύγει από εκεί που θα δει ένα αγγούρι όσο το δυνατόν γρηγορότερα και στη συνέχεια θα επανεκτιμήσει από απόσταση αν υπάρχει κίνδυνος», είπε, εξηγώντας την τρομοκρατημένη αντίδρασή τους.

Από ό,τι φαίνεται, δεν είναι το ίδιο το πράσινο λαχανικό που τρομάζει τις γάτες αλλά η πιο πιθανή εκδοχή θέλει τις γάτες να φοβούνται τα αγγούρια επειδή αυτά τους θυμίζουν τα φίδια. Οι γάτες. λοιπόν,  φοβούνται τα ερπετά αλλά και το αγγούρι, λόγω χρώματος και σχήματος. Και μπορεί αυτό να φαίνεται ιδιαιτέρως παράξενο, μάλλον όμως είναι το επικρατέστερο σενάριο.